StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дворецький - не вбивця: рецензія на фільм "Як вони біжать"

4 жовтня 2022, 19:00оновлено 5 жовтня 2022, 13:40
В українському прокаті йде детективна комедія режисера Тома Джорджа - "Як вони біжать", натхненна творіннями Веса Андерсона і книгами Агати Крісті.
1664965988-8132.jpg
Сем Рокуелл і Сірша Ронан / Searchlight Pictures

50-ті роки. Лондон ледь-ледь оговтується після війни. Але вже щосили працюють театри. І, наприклад. з величезним успіхом йде п'єса "Мишоловка" легендарної Агати Крісті. Успіх настільки великий, що вже вирішено знімати фільм. І для цієї справи вже виписаний з Голлівуду режисер Лео Коперник (Едріен Броуді) ‒ хам, алкоголік і бабій. І найнятий манірний гей-сценарист Мервін Кокер (Девід Ойелоуо). На вечірці на честь 100 вистави "Мишоловки" Коперник пристає до дівчини головної зірки вистави ‒ Діккі Аттенборо (Харріс Діккінсон), за що отримує від того в пику. А через півгодини режисера знаходять з проломленою головою. Розслідувати справу отримують втомленому і міцно п'є інспектору Стоппарду (Сем Рокуелл) і його помічниці ‒ клопіткій і щебечущей фанатці кіно і театру, констеблю Сталкер (Сірша Ронан).

Перше, що кидається в очі ‒ творці фільму, в першу чергу режисер-дебютант тому Джордж ‒ навіть не приховує своєї орієнтації на фільми Уеса Андерсона. Починаючи від запрошення деяких його акторів і аж до копіювання його химерного і яскравого візуального стилю. Але це якраз той випадок, коли поступається оригіналу хіба що в загальному бюджеті і випливає з нього розмаху. Ну і тон автори "Як вони біжать" вибрали набагато більш легковажний, ніж у Андерсона. Плюс картину Джорджа дуже виручає сценарій, який, при всій нехитрості інтриги, рясніє хорошими жартами і якісними поворотами. Не кажучи вже про те, що фанати Агати Крісті і детективів в цілому точно знайдуть для себе безліч пасхалок та інших цікавинок.

Як вони біжать

Плюс, з усього видно, акторам самим було дуже цікаво грати. Особливо хороший вийшов дует у Ронан і Рокуелла - хімія між ними так і бризкає через край (навіть незважаючи на те, що фільм по-британськи стриманий і якихось надмірних проявів емоцій не передбачає)

Підсумовуючи - кіно вийшло чарівне і повітряне. Воно рекомендується всім фанатам детективів і британського гумору. Ну і, думається, шанувальникам Уеса Андерсона допоможе скоротати час в очікуванні нового проекту маестро.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти