StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Жовтизна зникне за хвилини: як відбілити кросівки без соди - діє безвідмовно

17 квітня 2024, 15:52
Деякі люди бояться купувати світле або навіть біле взуття через ризик швидкого забрудення. Главред з'ясував, як відчистити білі кросівки від жовтизни.
Жовтизна зникне за хвилини: як відбілити кросівки без соди - діє безвідмовно
Як почистити кросівки від жовтизни - як зробити кросівки знову білими / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Погода змінюється і час перебрати своє сезонне взуття. Кеди та кросівки - це універсальне взуття, що пасує до будь-якого стилю. Однак, білі гумові вставки дуже важко відчистити та, з часом вони можуть жовтіти. Про те, як повернути кедам білизну показала в ефірі "Сніданку з 1+1" ведуча програми "SuperГОСПОДАРКА" Ірина Гулей.

Як зробити кросівки знову білими - спосіб з зубною пастою

За її словами, для того, щоб повернути білий колір взуттю потрібна зубна паста і, відповідно, зубна щітка.

"Отже, зубну пасту наносимо на щітку і чистимо тільки не зуби, а кеди. Ретельно проходимось по всій гумовій поверхні. В кінці протираємо вологою ганчіркою. І вуаля, кеди знову, як нові. У такий спосіб можна не тільки відчистити важкі старі забруднення, а ще й відновити білизну", - вказує вона.

Дивіться відео про те, як повернути білизну кросівкам за допомогою зубної пасти:

Хто така Ірина Гулей

Гулей Ірина - креативний продюсер "Сніданку з 1+1", журналіст, телеведуча.

Як зробити кросівки знову білими - спосіб із відбілювачем

Блогер Крістіна Морісон розповіла у своєму відео в YouTube як відбілити пожовклі кросівки в домашніх умовах, використовуючи підручні засоби.

"Все, що вам потрібно - це засіб для чищення, який містить у своєму складі відбілювач. Можна навіть використовувати сам відбілювач. Я просто рекомендую трохи розвести його і змішати з харчовою содою, щоб отримати пасту, яку ви зможете нанести на підошву взуття", - наголошує жінка.

Крім того, можна використовувати засіб для побутового чищення (порошкоподібний відбілювач). Його потрібно змішати з невеликою кількістю води, перетворити на пасту, нанесіть на взуття.

"Ви можете відбілити взуття за допомогою будь-якого побутового миючого засобу, який містить відбілювач. Просто нанесіть його на підошву, а потім загорніть її в поліетиленову плівку і залиште на годину на сонці, або просто повторюйте цей процес протягом кількох днів або біля того", - вказує вона.

Як зробити кросівки знову білими - покрокова інструкція

  • Нанесіть отриману пасту на своє взуття;
  • Розподіліть її за допомогою зубної щітки - тільки будьте обережні, щоб не потрапити на верхню частину взуття;
  • Далі потрібно загорнути взуття в поліетиленову плівку - це допоможе утримати вологу, щоб підошви не пересохли і не потріскалися на сонці.

За її словами, це також допоможе відбілювачу не перенестися на будь-яку іншу поверхню.

Дивіться відео про те, як позбутись жовтизни на кросівках за допомогою відбілювача:

"Тепер, коли взуття загорнуте, настав час винести його на сонце, де воно зможе висохнути. Залиште взуття на сонці приблизно на годину і повертайте його кожні 30 хвилин, щоб переконатися, що обидві сторони отримують однакову кількість сонячного світла", - додає Крістіна Морісон.

Вона наголошує, що після цих маніпуляцій потрібно змити відбілювач під проточною водою.

"Гаразд, ось і готовий продукт. Як бачите, підошва значно розширилася, порівняно з початковим варіантом", - резюмує вона.

Варто звернути увагу на те, що тестувати будь-який засіб потрібно на невидимій частині кросівки перед застосуванням, щоб переконатися, що він не пошкодить матеріал.ї

Хто така Крістіна Моррісон

Моррісон Крістіна - модель, сертифікований персональний тренер, блогер. Авторка відео на YouTube та TikTok в яких ділиться цікавими порадами на різні теми.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти