StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Йогурт із жіночих бактерій: хімік Репіч здивував дуже дивним експериментом

16 липня 2023, 20:47оновлено 17 липня 2023, 12:23
764
Відомий український хімік використав вагінальні бактерії своєї помічниці для закваски йогурту.
Глеб Репич йогурт
Хімік Гліб Репіч зробив йогурт із вагінальних бактерій / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Йогурт - продукт, який знайдеться ледь не в кожному продуктовому магазині. Дехто навчився навіть самостійно робити йогурт із закваски. Однак те, як зробив його кандидат хімічних наук Гліб Репіч, просто дивує. Він зробив справжнісінький йогурт із жіночих виділень.

Науковий експерт телеканалу 1+1 Гліб Репіч на своїй сторінці в Instagram опублікував відео зі своєю помічницею, яка й поділилася своїми вагінальними бактеріями задля експерименту.

Якщо вас цікавить тема експериментів, то пропонуємо вам прочитати такий матеріал: Що буде з людиною, якщо з'їсти найгостріший перець у світі: плачуть всі.

відео дня

За допомогою спеціальної ватної палички помічниця Ангеліна зібрала свої жіночі бактерії, а хімік посіяв їх на спеціальний агар та поставив на добу у термостат.

Вже через 24 години на агарі кількість бактерій значно збільшилась і вони стали більш помітні. Репіч помітив круглі кокові колонії бактерій та дрібні колонії молочнокислих паличок.

"Кокові бактерії насправді нам в йогурті навряд чи потрібні. А ось молочнокислі палички. Це вже зовсім інша справа. Для закваски йогурту я візьму виключно їх", - сказав Гліб Репіч.

Він зібрав молочнокислі палички та додав їх у склянку з рідиною молочного кольору, з якої готував йогурт. Вже через певний час рідина перетворилась у справжній йогурт.

Хімік особисто спробував те, що у нього вийшло, і був здивований. Йогурт дійсно вдався. Він додав, що вийшло навіть смачно. Помічниця Ангеліна теж спробувала йогурт, зроблений із її ж бактерій. Їй також сподобався смак.

Дивіться відео про те, як відомий хімік Гліб Репіч зробив йогурт з вагінальних бактерій:

Глеб Репич
Хімік Гліб Репіч зробив йогурт із вагінальних бактерій / фото: скріншот

Раніше Репіч показав, скільки мікробів на наших подушках. Він взяв зразки з наволочки і помістив в термостат на добу. Після цього розглянув зразки під мікроскопом. Він був шокований, бо на подушці були не лише безпечні бактерії, а й стафілокок та стрептобацили. Вони можуть викликати виразки та гнійні запалення.

Також хімік Репіч показав, як прискорити дозрівання авокадо. Потрібно зробити проколи у багатьох місцях, поставити авокадо в мікрохвильову піч на 30 секунд, після чого дати охолонути.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти