StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як навчити собаку давати лапу: ви будете вражені результатом

8 жовтня 2023, 03:10
5871
Як навчити собаку спокійно ходити поряд - іноді дуже активна собака не вміє себе контролювати, тоді на допомогу приходить дресирування.
Як навчити собаку давати лапу: ви будете вражені результатом
Як змусити собаку давати лапу / колаж: Главред, скріншот: instagram/kinolog.vika

Як зробити так, щоб собака дав лапу - кінологи вважають, що існують команди, з яких можна почати навчання ще маленьких цуценят. Із ними треба поводитись так, як із маленькою дитиною, котра навчається вперше ходити.

Кінолог Вікторія Кунаковська у своєму блозі в Instagram поділилась досвідом дресирування собак. Вона акцентувала увагу на проблемах із дисципліною домашніх улюбленців.

Як зробити так щоб собака дав лапу

Давати лапу - це найпростіша команда, яку має виконувати кожна собака. Це вміння дуже корисне та допоможе у майбутньому навчитись складнішим командам. Дресирувальники собак радять дотримуватись простого плану.

відео дня
  • Для початку варто взяти улюблений смаколик собаки, покласти у долоню і дати понюхати улюбленцю.
  • Потім треба затиснути ласощі в кулаку, витягнути руку на рівні грудей тварини і тримати.
  • Собака почне просити у вас смаколик та буде класти лапку на руку. Тоді треба розкрити кулак та сказати: "Дай лапу!".
  • Таку вправу варто повторювати декілька разів, поки ваш домашній улюбленець не зрозуміє, що від нього хочуть отримати.

Яким цікавим командам можна навчити собаку

Одна із головних команд для собаки - "До мене", вона означає, що тварина повинна у будь-якому випадку має прибігти до свого власника. Варто назвати ім'я свого улюбленці і покликати його. Поступово потрібно збільшувати відстань та ускладнювати умови, у яких потрібен послух собаки. Якщо щось йде не за планом, ні в якому разі не можна сварити собаку, бо тоді у не може бути погана асоціація про господаря.

Команди "Фу" та "Не можна" - вони дуже важливі для тварин. Адже ці команди можуть не допустити неконтрольованих ситуацій, як біг за м'ячиком, що вилетів на дорогу, або ж обнюхування загиблої птиці. "Фу" означає, що треба негайно припинити щось робити. "Не можна" - це м'якша заборона, здебільшого тимчасова.

Одна із важливих команд для собак - "Сидіти". Вона допомагає заспокоїти собаку та зосередити її. Щоб навчити тварину такій команді, варто дати їй понюхати ласощі, сказати команду, а потім повільно заводити руку із смаколиками над головою собаки назад. Таким чином пухнастий улюбленець захоче дотягнутися до смачненького, але щоб не втратити рівноваги, він сяде.

Щоб впевнено і спокійно прогулюватись із собакою у парку, потрібно вміти користуватись командою "Поруч". Тварину треба вигулювати на короткому повідку, а коли собака вийде на рівень із ногою власника так, щоб не натягувався повідець, то варто пригостити смачним.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти