StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ось для чого насправді потрібно промивати рис: про це знають не всі

24 січня 2024, 04:30оновлено 24 січня, 19:01
1252
Главред з'ясував, чому насправді потрібно промивати рис та чому рис може бути клейким після приготування страви.
Ось для чого насправді потрібно промивати рис: про це знають не всі
Для чого насправді потрібно промивати рис - кухар показала, як промивати рис / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Для багатьох людей промивання рису часто є невід’ємною частиною процесу його приготування. Однак чому насправді потрібно промивати рис та що буде якщо цього не робити.

Чому потрібно проммивати рис перед тим, як варити

Кухар Келлі Скотт у своєму відео в соціальній мережі Tik Tok перерахувала основні причини чому потрібно промивати рис перед тим, як його варити.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як правильно приготувати рис, рекомендуємо наш матеріал: 6 головних помилок, через які рис виходить несмачним: їх допускають всі.

відео дня
  • Промивання деяких видів рису, зокрема довгозернистого допомагає позбутись від надлишку крохмалю, який може зробити рис клейким і в'язким.
  • Рис може бути дуже брудним. Рис може містити пил і забруднення, особливо якщо він був зберіганий відкрито. Промивання рису перед варінням допоможе видалити ці домішки, покращити смак і забезпечити безпеку продукту.
  • Рис може містити важкі метали: доведено, що рис містить деякі важкі метали, тому його промивання може допомогти видалити деякі з них і зменшити загальну кількість. За словами кухаря Келлі Скотт це дуже важливо для таких сортів рису, як басматі та жасмин, а також для рису, що довго зберігається.

Дивіться відео про те, чому потрібно промивати рис:

Чому рис може бути клейким

Рис може стати клейким через вміст крохмалю. Крохмаль - це вуглевод, який міститься в рослинних продуктах, таких як злаки, і відповідає за їхню консистенцію під час приготування. У деяких сортів рису вміст крохмалю вище, що може призвести до того, що готова страва стане клейкою.

Крохмаль має тенденцію згущуватися під час варіння, утворюючи клейку текстуру. Промивання рису перед приготуванням може допомогти видалити частину крохмалю, зменшити його концентрацію і зробити рис менш клейким.

Чи можна промиванням забрати усі бактерії з рису

Вчені провели дослідження та виявили, що під час промивання рису водою з нього неможливо видалити всі бактерії. Крім того, у процесі варіння всі вони загинуть незалежно від того, промили ви спочатку рис чи ні. Про це йдеться у результатах дослідження на Conversation.

Вчені зазначають, що якщо залишити рис надовго в теплому приміщенні, бактерії активізуються і знову почнуть розмножуватися. Водночас, як йдеться у матеріалах дослідження, в рисі можуть з’явитися токсини, які неможливо знешкодити під час приготування їжі або повторного нагрівання. Вони можуть викликати серйозні захворювання шлунково-кишкового тракту. Тому промитий або варений рис не можна зберігати при кімнатній температурі тривалий час.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти