StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

6 головних помилок, через які рис виходить несмачним: їх допускають всі

19 липня 2023, 12:31
2086
Главред розповість, як варити рис, щоб він порадував смаком і консистенцією.
Як варити рис
Як варити рис / колаж: Главред, фото: скріншот

Приготування рису справа тонка, не у всіх і не завжди виходить приготувати його так, щоб страва порадувала і смаком і текстурою. Однак проблема в іншому, більшість людей допускає одні й ті ж помилки в приготуванні рису. Про те, як варити рис і чого не варто робити - ми розповімо далі.

Також, якщо ви хочете дізнатися, як вибрати хорошу диню, читайте наш матеріал - Чотири хитрощі, як вибрати найсолодшу диню, про які ви не знали.

Редакція Tips and Tricks зібрала список з 6 головних помилок в приготуванні рису, про які потрібно пам'ятати.

відео дня

Каструля

Завжди готуйте рис у каструлі з товстим дном. Каструля з товстим дном набагато краще утримує тепло, а також може краще розподіляти його. Каструля з тонким дном не буде пропорційно розподіляти тепло, а це означає, що середина, яка знаходиться прямо над полум'ям вашої плити, стане набагато гарячішою і рис підгорить.

Пропорція

Упаковка може звучати переконливо, розповідаючи вам, що робити, але дотримання цих інструкцій не завжди дає бажаний результат. Ви використовуєте незнайому марку рису? Тоді дотримуйтеся цих пропорцій: використовуйте 240 мілілітрів води на 175-185 грамів рису. Ви готуєте бурий рис? Значить, дотримуйтеся таких пропорцій - використовуйте 300 мілілітрів води на 175-185 грамів рису.

Промивання рису

Згадуйте про це правило, коли задумаєтеся як зварити рис, щоб він не злипнувся. Раніше люди завжди мили рис, тому що там могли бути крихітні камені. У наші дні це вже не так. Але вода для приготування може почати пінитися, коли ви готуєте немитий рис. Це означає, що вам доведеться чистити плиту і рис буде злипатися. Хочете запобігти піноутворенню і грудкам? Промийте рис перед приготуванням, щоб позбутися від зайвого крохмалю.

Випаровування

На жаль, не у всіх є хороша пароварка, але це не означає, що ви взагалі не можете приготувати хороший рис. Коли рис буде готовий, вимкніть вогонь і залиште рис у каструлі на плиті із закритою кришкою. Якщо вода не повністю закипіла, спочатку злийте каструлю, перш ніж дати рису пропаритися. Після пропарювання розпушіть рис виделкою. Це призведе до хорошого, сухого зерна, яке буде на смак набагато краще, ніж розмоклий рис, який ви отримаєте, якщо не злиєте воду.

Помішування

Багато людей перемішують крупу під час приготування, а потім замислюються - чому не виходить приготувати рис.

Ніколи не перемішуйте рис, поки він готується. Перемішуючи рис, ви ламаєте зерна і активуєте крохмаль, через що рис стає сирим. Саме з цієї причини різотто потрібно так багато перемішувати, щоб воно стало красивим, однорідним і кремовим. Однак рис для різотто є винятком. Найкраще якомога менше торкатися рису, коли він знаходиться в каструлі.

Сіль

Як і у випадку з макаронами, ви повинні додати сіль, коли готуєте рис. Достатньо всього щіпки на 180 грамів сирого рису. Ця невелика кількість солі може змінити смак вашої їжі.

Нагадаємо, ми розповідали, що можна зробити з часниковими стрілками і який дивовижний вплив на організм людини може завдати ця незвична зелень.

Також ви можете дізнатися про хитрощі, які допоможуть вибрати солодку диню. Вам знадобиться всього лише подивитися, відчути аромат і потримати фрукт в долонях, щоб зробити свій вибір.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти