StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Від перегріву до дивних SMS: 6 ознак злому вашого телефону

27 вересня 2023, 18:04
946
Захистіть ваші особисті дані від хакерів. Як перевірити смартфон на сторонні додатки? Читайте нижче.
Від перегріву до дивних SMS: 6 ознак злому вашого телефону
Як дізнатися хто зламав мій акаунт в Instagram? Читайте нижче / Колаж Главреда. ua.depositphoto, Telegram

Іноді дуже важко зрозуміти, що ваш телефон зламали. Зовні на це нічого не вказує, але шкідливе забезпечення здатне працювати навіть у фоновому режимі, передаючи ваші дані стороннім особам. Дізнавайтеся на Главреді - які ознаки, що зламали телефон.

Є кілька причин, для чого зламують гаджети. По-перше, це, звісно, особисті дані (фотогалереї, відео), по-друге - доступ до паспортних даних і банківських рахунків. У першому випадку жертву можуть шантажувати.

Комп'ютери, електронна пошта, соцмережі, банківські додатки, платіжні рахунки, збережені на сайтах онлайн-магазинів, - є багато аспектів вашого цифрового "життя", що може зламати хакер.

відео дня

Які види злому бувають - що кажуть експерти

Вас можуть спробувати зламати через "хибні" переходи на фейкові сайти / ресурси. В такому випадку телефон "інфікується" шкідливою програмою (фішинг).

Хакери часто перевантажують мережеві ресурси, відправляючи велику кількість запитів (DDoS-атаки).

Смартфон можуть зламати навіть через незахищену бездротову мережу. Зловмисник може потрапити в локальну мережу.

Хакерської атаки можуть зазнати не тільки телефони, але і системи "розумного будинку" або навіть медичні пристрої.

Злом веб-сайтів і соцмереж залишаються найпопулярнішими.

Як зрозуміти що мене зламали - 6 головних ознак

  • Незрозуміле споживання трафіку або батареї. Ваш телефон раптом почав швидко розряджатися або використовувати більше мобільних даних? Ось що буде, якщо зламали телефон.
  • Підозрілі додатки. Перевірте список встановлених програм на телефоні. Якщо ви бачите програми, які ви не встановлювали, це, найімовірніше, шкідливе хакерське забезпечення.
  • Несподівані повідомлення або дзвінки. Якщо ви отримуєте дивні SMS, месенджи або дзвінки, це може бути результатом злому або ШЗ на вашому телефоні.
  • Перегрів телефону. Якщо ваш телефон часто перегрівається, це може бути викликано шкідливими програмами, які працюють у фоновому режимі.
  • Нестабільна робота. Якщо ваш телефон почав поводитися нестабільно, вимикається або перезавантажується без видимих причин, це також може бути ознакою злому.
  • Несанкціонований доступ до акаунтів. Якщо ви виявите, що хтось отримав доступ до ваших онлайн-акаунтів без вашого дозволу, ваш телефон може бути зламаний.

Щоб захиститися від хакерів, встановіть перевірений антивірусний додаток і стежте за регулярним оновленням системи. Останні версії додатків зазвичай вже містять виправлення допущених розробниками вразливостей.

Останнім часом все частіше ціллю хакерів стають соцмережі користувачів, бо ми проводимо там значний час доби і ділимося у закритих чатах іноді контентом, який ми не хотіли б викладати в загальний доступ. Крім того, деякі додумуються залишати свої паролі / логіни / електронні ключі до банкінгів у "збережених", щоб не забувати.

хакер
Дізнайтеся, що вважається зломом облікового запису / Фото pixabay.com

Як зрозуміти, що мене зламали в соцмережах?

Помітили, що вас почало "викидати" з електронної пошти і просить ще раз підтвердити логін / пароль? Ось що буде, якщо зламають гугл акаунт. Однак, якщо ви поставили двоетапний захист, то Google попросить вас підтвердити "зміну пароля". Просто дайте відповідь "ні", щоб служба підтримки вжила необхідних заходів для захисту ваших даних.

Є низка причин, чому намагаються зламати пошту. Перш за все - це найлегший доступ майже до всіх ваших соцмереж, додатків, підв'язаних до даної пошти, в тому числі банківських, і до навіть електронних транспортних карт.

Інша справа - злом у Telegram та інших меседжерах. Іноді його навіть неможливо помітити. Якщо такі підозри є, то єдиний спосіб, як зрозуміти, що тебе зламали в "Телеграмі", залишається перевірка в "налаштуваннях" списку підв'язаних до акаунта гаджетів. Бачите невідомий телефон або ноутбук? Зніміть галочку, щоб його користувач був позбавлений доступу до вашої сторінки.

Якщо у вас є серйозні підозри на злом, рекомендується звернутися до професіоналів, зокрема фахівців з інформаційної безпеки або технічної підтримки виробника вашого телефону, щоб провести додаткову діагностику і з'ясувати проблему.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти