StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Точно не викидати: 2 найкращі варіанти, що робити з черствими пасками після Великодня

10 травня 2024, 10:30оновлено 11 травня, 10:21
841
Що робити з паскою, яка залишилася після Великодня? Паску, яка вже встигла засохнути, можна використати для приготування інших смачних страв.
Паска, Андрей Клюс
Що робити з черствими пасками після Великодня/ колаж: Главред, фото: УНІАН, скрін

На Великдень усім вірянам переважно хочеться мати вдома побільше пасочок – щоб і посвятити, і самим було що їсти, і гостей чим пригощати. Але нерідко буває так, що частина пасок після свята залишається і засихає. І тоді доводиться думати, що можна зробити з паскою після Великодня. Ні в якому разі не варто викидати таку випічку, адже її можна реанімувати кількома простими способами.

Радимо також прочитати матеріал: Відшукати горобця за 7 секунд зможуть лише люди із "зором яструба": складна загадка

1. Паска з молоком

Перший простий рецепт – це паска з молоком. Якщо у вас залишається багато паски, її можна порізати на частини і розкласти на паперових рушниках або чистій тканині сушитися. Сушену паску зберігати у сухому місці в закритій ємності. Таку паску можна заливати кип’яченим молоком, і коли вона розмокне – їсти.

2. Десерт на основі сухої паски

Також можна приготувати смачний десерт, до якого входитимуть суха паска та ще кілька інгредієнтів. Таким рецептом поділився український шеф-кухар Андрій Клюс на своєму YouTube-каналі.

Потрібно заварити запашну каву. Підсушену паску нарізати на шматочки.

Взяти 10 яєць, відділити жовток від білка. Для цього рецепту потрібні будуть тільки жовтки. У жовтки додати 300 г цукру. Збити жовтки з цукром у щільну білу піну.

Далі взяти 30-відосткові вершки і збити у щільну піну. Замочити желатин і холодній воді, перемішати й залишити для набухання. Змішати крем-сир з цукровою пудрою.

У каву, яка за цей час вже встигла охолонути, додати трішки коньяку для смаку.

Обережно з’єднати крем-сир зі збитими вершками. Туди ж додати збиті з цукром жовтки.

Желатин, який набух, розтопити на невеличкому вогні. Додати спершу свіжозмелену каву, а потім розтоплений желатин у загальну масу сиру, вершків та жовтків. Поставити суміш в холодильник на 15 хвилин до стабілізації.

Нарізані шматочки паски вмочувати в каву і викладати у глибоку ємність. Зверху на паску викласти крем. Потім посипати зверху шоколадом або какао. Поставити на ніч у холодильник, вранці вже можна споживати смачний десерт.

Дивіться відео, що робити з черствими пасками після Великодня:

Хто такий Андрій Клюс?

Андрій Клюс – український шеф-кухар, учасник та фіналіст кулінарних конкурсів. Кілька разів входив до топ-120 найкращих шеф-кухарів України. Веде свій YouTube-канал, на який підписані 46 тисяч користувачів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти