StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Помилка, яку робить більшість: чому не варто заряджати телефон вночі

16 липня 2024, 02:45оновлено 16 липня, 17:45
3227
Літій-іонні акумулятори, які живлять смартфони, зношуються через низку причин, зокрема, через схему заряджання.
Помилка, яку робить більшість: чому не варто заряджати телефон вночі
Чому не варто заряджати телефон вночі / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Лягаючи стати, більшість людей ставить свій телефон на зарядку. Але це не найкращий спосіб заряджати телефон, пише LADbible.

Зазначається, що ідея дати телефону повністю розрядитися перед тим, як його знову зарядити до максимуму - одна з найгірших речей, які ви можете зробити з телефоном.

Вам також може бути цікаво: Що робити, якщо на телефоні не працює мобільний інтернет під час відключень світла.

відео дня

Чи можна ставити заряджатись телефон на ніч

Один з технічних експертів, Макс Фріман-Міллс, пояснив, чому не варто заряджати телефон на ніч.

"Мільйони з нас, напевно, заряджають свої телефони однаково - вмикають їх у розетку, коли лягають спати, а потім вимикають вранці. Хоча це не є злочинно погано, це не найкращий спосіб заряджання, якщо йдеться про продуктивність акумулятора. Літій-іонні акумулятори, які використовуються в переважній більшості телефонів, насправді зношуються швидше, якщо їх регулярно заряджати до абсолютного максимуму, а потім розряджати до повного спорожнення. Набагато кращою для них є ситуація, коли їх заряд коливається між майже порожнім і майже повним. Тому не варто залишати їх повністю зарядженими надовго", - каже він.

Чому зношується акумулятор в телефоні

Літій-іонні акумулятори, які живлять смартфони, зношуються через низку причин, зокрема, через схему заряджання, зміни температури та час, протягом якого вони використовувалися.

Чому не варто заряджати телефон вночі

Коли телефон залишається увімкненим у мережу на ніч, це означає, що він отримує непотрібну підзарядку. Якщо ви вмикаєте його на чотири або вісім годин, він заряджатиметься приблизно в чотири рази довше, ніж потрібно.

Це також не найкращий варіант з точки зору безпеки. Хоча більшість телефонів припиняють заряджатися, коли заряд батареї досягає 100 відсотків, щоб запобігти перегріванню, у вас, швидше за все, є багато додатків, які все ще працюють у фоновому режимі.

Таким чином, заряд акумулятора буде продовжувати падати до 99 відсотків, перш ніж він буде піднятий за допомогою так званої "крапельної зарядки", яка з часом може призвести до виснаження акумулятора.

Що відомо про LADbible Group Limited?

LADbible Group - британський цифровий видавець. Медіа-бренди LADbible Group мають аудиторію, що наближається до мільярда, з 262 мільйонами підписників у всьому світі на основних платформах соціальних мереж.

Компанія публікує оригінальні і придбані матеріали, включаючи редакційні, відео та документальні матеріали, деякі з яких транслюються в прямому ефірі. Їхній вміст охоплює розваги та інтерв’ю зі знаменитостями, а також новини та поточні події, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти