StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як виростити розсаду в яєчній шкаралупі: не тільки просто, а й корисно

12 березня 2024, 17:15оновлено 14 березня, 08:13
Застосовуючи цей простий і доступний метод, досвідчені садівники досягають чудових результатів.
Як виростити розсаду в яєчній шкаралупі
Як виростити розсаду в яєчній шкаралупі / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

З початком весни багато українців починають займатися вирощуванням розсади. З першими труднощами доводиться зіткнутися вже під час вибору ємності.

До речі, раніше ми писали, коли сіяти цвітну капусту на розсаду. При цьому важливо враховувати деякі нюанси.

Виявляється, гроші на спеціальні контейнери витрачати не варто - існує бюджетний і екологічний варіант. Йдеться про яєчну шкаралупу.

Як виростити розсаду в яєчній шкаралупі?

Цей незвичайний вибір обумовлений багатим вмістом кальцію, азоту і фосфорної кислоти в яєчній шкаралупі - елементами, необхідними для повноцінного захисту і розвитку рослин на ранніх стадіях їхнього життя.

Перед посадкою насіння в яєчну шкаралупу, рекомендується прокип'ятити півсфери і ретельно висушити їх, створюючи оптимальні умови для проростання насіння.

Де використовують яєчну шкаралупу?

Яєчну шкаралупу включають у добрива як кондиціонер ґрунту. Її також використовують як добавку до кормів для тварин. Зовсім недавно частинки яєчного карбонату кальцію стали використовуватися як пігменти для покриття під час струменевого друку. Подрібнену в порошок яєчну шкаралупу також використовують при виготовленні паперової маси. Нещодавно відходи яєчної шкаралупи стали використовуватися як недорогий каталізатор для виробництва біодизельного палива, пише Вікіпедія.

Зробіть отвір на денці кожної половинки, щоб запобігти переливу води, що сприяє успішному сходу. Потім висадіть пару насінин у кожну половинку.

Перевага використання яєчної шкаралупи полягає не тільки в її багатому складі, а й у зручності її розміщення. Легко помістивши півсфери в лоток з-під яєць, ви створите оптимальні умови для вирощування розсади.

Особливо добре цей метод підходить для швидкозростаючих культур, де час між посівом і висадкою в ґрунт становить до 20 днів. І що важливо, розсаду можна пересаджувати прямо разом зі шкаралупою, попередньо її розчавивши.

Застосовуючи цей простий і доступний метод, досвідчені садівники досягають чудових результатів,

Дивіться відео про те, як виростити як виростити розсаду в яєчній шкаралупі:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти