StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зробити добриво з картопляного лушпиння для троянд і кімнатних квітів

9 квітня 2024, 16:00
57
Картопляні очистки є ідеальним добривом для ваших квітів та інших рослин.
Як зробити добриво з картопляного лушпиння
Як зробити добриво з картопляного лушпиння / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Мало хто знає, але лушпиння від карто плі містить безліч поживних речовин, які можуть сприяти зростанню і розвитку рослин. Цей органічний матеріал є багатим джерелом крохмалю, органічних кислот, жирів, калію, вітаміну С і солі.

Картопляні очистки є ідеальним добривом для ваших квітів та інших рослин.

Як приготувати добриво для кімнатних квітів із картопляного лушпиння?

Використання картопляного лушпиння як м'якого добрива для кімнатних рослин є також одним із варіантів його використання. Для цього можна приготувати відвар: на 1 літр окропу слід взяти 100-200 грам шкірки.

відео дня

Шкірку картоплі необхідно прокип'ятити у воді, після чого процідити отриману рідину. Отриманим розчином можна поливати кімнатні рослини, забезпечуючи їм щадну дозу поживних речовин, пише Agro-market.

Коли правильно висаджувати картоплю

Оптимальні строки посадки картоплі передбачаються при настанні в ґрунті на глибині 10 см середньодобової температури +6+8ºС. Для південного і центрального Полісся це перша-друга декада, для північних і західних районів - друга-третя декада квітня. У лісостеповій зоні оптимальні строки посадки картоплі припадають на другу-початок третьої декади квітня. У степовій зоні оптимальні строки посадки картоплі - третя декада березня - перша декада квітня, повідомляє Інститут картоплярства.

Крім того, сушене картопляне лушпиння можна подрібнити на дрібний порошок і використовувати як добриво або мульчу для вуличних і кімнатних рослин.

Як компостувати картопляне лушпиння?

Один із найпоширеніших методів використання картопляного лушпиння в садівництві полягає в його компостуванні. Компостування є чудовим способом створення поживного ґрунту, який сприяє здоровому та сильному росту рослин.

Для компостування картопляного лушпиння достатньо додати його в контейнер для компосту разом з іншими органічними матеріалами, такими як листя, трава і залишки овочів.

Потім контейнер слід щільно закрити і дати матеріалам розкладатися з часом, періодично перемішуючи для забезпечення правильної аерації. Отриманий компост потім можна використовувати для удобрення грядок, горщикових рослин та інших ділянок саду.

Особливо сприятливо на картопляні очистки реагують ягідні кущі, такі як смородина. Посадіть картопляні лушпайки навколо куща ягоди, і результатом буде велика і солодка ягода.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти