StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Шалений урожай гарантовано: які найкращі сорти картоплі в Україні

12 лютого 2024, 18:31
Сорти картоплі в Україні мають велике різноманіття - Главред зібрав список найкращих сортів для посадки.
Шалений урожай гарантовано: які найкращі сорти картоплі в Україні
Який сорт картоплі кращий / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels

Кращі сорти картоплі в Україні мають дивовижний смак та великий розмір. Велике значення має також і родючість землі. Перш ніж посадити картоплю у себе на городі, варто звернути увагу на такі характеристики, як смак, врожайність та чи стійка картопля до інфекцій та шкідників.

Досвідчений господар у своєму Yotube-каналі розповів про сорти картоплі, які обов'язково мають бути у кожного на городі. Для себе чоловік обрав 5 найкращих сортів картоплі.

Який сорт картоплі найсмачніший для пюре

Найкращий сорт картоплі, який підходить для пюре повинен містити велику кількість крохмалю.Такі сорти добре розсипаються під час варіння, тож пюре вийде пишним, ніжним та дуже смачним. Для ідеального пюре підійдуть такі сорти картоплі:

  • "Тірас" - плоди цього сорту дозрівають за 60-70 днів. Зазвичай картопля має рожеву шкірку, а всередині біло-молочного кольору. Під час варіння картопля дуже розсипається.
  • "Синьоочка" - плоди цього сорту картоплі повністю визрівають за 70-80 днів. Картоплина має рожево-фіолетову шкірку. Всередині вона має біло-молочний колір. Цей сорт картоплі відноситься до найстаріших та найпопулярніших сортів, однак довго зберігати її неможливо.
  • Серед українських, білоруських та польських сортів для смачного пюре найкраще підійдуть такі: "Тайфун", "Чародій", "Купавінка", "Румпель", "Живиця" та "Скарб".

Який сорт картоплі кращий

Найкраще обрати для посадки картоплі ранні сорти, адже вони дозрівають за 45--60 днів після перших сходів. Вже на початку літа, у червні, можна буде куштувати смачну молоду картоплю.

Найпершими дають урожай дуже ранні сорти - "Імпала", "Лідер", "Скороспілка", "Рів’єра". Перший урожай може з'явитись вже через 45 днів. Трохи довше дозріває решта ранніх сортів - "Синьоочка", "Беллароза", "Імпала", "Орла", "Сенсейшен", "Санте", "Метеор".

За 60 днів дозріває декілька сортів картоплі, такі як рожеві сорти "Каменський", "Торнадо", "Крістіна", "Інфініті", "Есмі", "Любава", "Ред Леді", а також фіолетові "Кармен" та "Ароза", білі "Колетте", "Тріумф", "Констанс", "Гулівер".

Найпізніше з усіх ранніх сортів дозріває середньорання картопля - через 75-85 днів після сходів. У цій групі, крім традиційних білих сортів, зустрічаються і найефектніші кольорові - з фіолетовою серединою "Гурман", "Аметист".

Дивіться відео про те, який сорт картоплі найкращий:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти