StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зробити подушку для сну - корисні лайфхаки

9 березня 2022, 13:51
1323
Що буде якщо спати без подушки.
подушка
Чим замінити подушку / depositphotos.com/

Бувають ситуації, коли подушку для сну доводиться робити самому. Її можна виготовити в домашніх умовах, головне правильно вибрати наповнювач.

Про те, як довше зберегти заряд смартфона в підвалі, читайте в нашому матеріалі: Що зробити для економії заряду батареї смартфона в бомбосховищі - прості поради.

Подушку для сну швидше за все виготовити з підручних матеріалів. Подушку можна набити трикотажем. У кожному домі знайдеться декілька непотрібних речей. Їх можна порізати на шматочки і набити ними зарівні зшитий чохол або наволочку.

відео дня

Якщо є багато вати можна набити подушку цим матеріалом. Вата має гарну гігроскопічність і є екологічним і гіпоалергенним матеріалом. Така подушка прослужить довго.

Можна набити подушку такими наповнювачами (якщо вони є під рукою або в магазині поблизу):

  • пух або перо птиці;
  • натуральна пряжа;
  • синтепон;
  • холлофайбер.

Що буде з організмом, якщо спати без подушки

Лікарі-ортопеди дотримуються думки, що для того, щоб уникнути болю в спині і якісно виспатися, подушка необхідна. Від подушки можна відмовитися тільки в тому, випадку, якщо ваша улюблена поза, в якій ви спите - на животі. Тим, хто звик спати на боці - подушка просто необхідна, адже без неї хребет перекручується. Якщо ви спите на спині без подушки теж не обійтися, адже саме одна допомагає підтримувати природну кривизну між шиєю, плечима і спиною.

У деяких випадках сон без подушки зовсім краще, ніж сон на занадто великій подушці, яка підсилює скутість і напруга м'язів, що і викликає біль в шиї.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти