StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як пити ром: найсмачніші комбінації

28 жовтня 2020, 17:49
Ром визначається як різновид бренді, дистильованого з цукрової тростини.
1603900138-3506.jpg
Ром визначається як різновид бренді, дистильованого з цукрової тростини./Pixabay

Ром - один з найпопулярніших спиртних напоїв у світі. І в минулі часи він був необхідний в якості предмета торгівлі. Таким чином, він має довгу історію - з найдавнішим відомим посиланням, написаним Марко Поло - і першою дистиляцією, проведеною на Карибських плантаціях цукрової тростини в 17 столітті.

Через 500 років ром вражає популярністю, і прогнози показують, що в найближчі кілька років категорії рому зі спеціями і смаком стануть провідними напоями для споживачів.

читайте такожЯк пити абсент: ритуал і правила "приручення" напою

Що таке ром?

Ром визначається як різновид бренді, дистильованого з цукрової тростини. Він містить натуральний ароматизатор і масла цукрового очерету з деякими іншими доданими нотами, такими як карамель, ваніль, мускатний горіх і спеції, що позначають хорошу якість.

З чого зроблений ром?

На це питання можна відповісти просто - він зроблений з цукру. Це може бути цукор з тростини або побічні продукти тростинного цукру, такі як чорна патока. Для отримання більш однорідного смаку можна змішувати ром різного віку.

Який смак рому?

Основний профіль рому - солодкий, підсмажений цукор. Весь ром зроблений з цукру, але білий ром може бути сухим. У золотий ром зазвичай додають карамель. А темний ром, витриманий в дубі, додає інші деревні аромати, які можуть уподібнити лікер віскі. Темно-синій ром дуже міцний, а ром зі смаком фруктів наповнений натуральними соками.

Як роблять ром?

Ром виготовляється одним з трьох способів:

  • Пряне бродіння соку цукрової тростини
  • Виготовлення концентрованого сиропу з соку цукрової тростини і подальше бродіння
  • Переробка соку в патоку з подальшою ферментацією

Найважливіший крок - це правильно зібрати цукор зрізаним очеретом близько до землі. Потім, поки вміст цукру високий, його потрібно швидко перемолоти, закип'ятити, подрібнити і вичавити сік.

Дистиляція зазвичай відбувається в перегінних кубах. Залежно від сорту рому він може двічі пройти процес дистиляції, підвищуючи вміст алкоголю. Старіння може становити від декількох тижнів до тридцяти років.

Як пити ром?

Як пити ром - як віскі з невеликою кількістю води або льоду і часточкою лайма. Або просто випийте його в чистому вигляді в невеликій склянці, підігрітому між руками.

З чим змішувати ром?

Лід, лайм і кола, яблучний сік, кокосова вода, імбирне пиво або імбирний ель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти