StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як очистити плиту від старого жиру і нагару - 4 поради господаркам

2 травня 2022, 16:01
Як прибрати бруд з решіток плити за допомогою доступних засобів, які є на кожній кухні.
плита, газова плита, кухня
Як очистити решітку на плиті / depositphotos.com/

Гратам на плиті дістається найбільше. Залишки жиру і підгоріла їжа, накопичуючись, ускладнюють процес прибирання кухні. Як швидко очистити решітки на газовій плиті, розібрався Главред.

Яке народний засіб допоможе навести порядок до блиску, читайте в матеріалі: Копійчаний народний засіб: як використовувати соду в господарстві.

Прибрати бруд і жир з решіток газової плити допоможуть чотири народні засоби, які є на кожній кухні.

відео дня

Як очистити решітку газової плити оцтом

Оцет - одне з найбільш сильнодіючих засобів в боротьбі з жиром. Він роз'їдає забруднення і липкий наліт, забезпечуючи чистоту кухонних поверхонь. Потрібно змішати в рівних частинах оцет з водою і замочити в цьому розчині на ніч. Після цього промити їх проточною водою.

Як очистити решітку газової плити перекисом

У справі очищення кухонних решіток може стати в нагоді і перекис. Для цього його потрібно змішати з содою до кашоподібного стану і нанести цю суміш на решітки. Залишити для впливу на 2-3 години і змити проточною водою.

Гірчичний порошок

Ще один універсальний засіб, який допоможе навести порядок на кухні. Гірчиця не тільки поверне чистоту, але і продезінфікує поверхні. Для прибирання необхідно змішати 3 ст.л. порошку з трьома столовими ложками 9% оцту і влити в суміш 1 ч. л. рідини для миття посуду. Залийте це все гарячою водою і доведіть до консистенції сметани. Нанесіть засіб на решітки, залиште на 30-60 хвилин і змийте за допомогою губки або щітки.

Як прибрати бруд з решіток нашатирним спиртом

Потрібно натерти решітки нашатирним спиртом і загорнути в поліетиленовий пакет. Залишити на ніч, потім змити проточною водою.

Важливо: працювати потрібно в рукавичках і забезпечити доступ чистого повітря.

Як часто потрібно мити решітки

В ідеалі після кожного використання решітки необхідно очищати від жирного нальоту, запобігаючи утворенню нагару. Промивати поверхні необхідно не рідше одного разу на тиждень.

Для видалення залишків жиру можна протирати решітки і плиту лимонним соком. Залишити на 30 хвилин і протерти губкою, змоченою водою. Кожен раз грати потрібно протирати насухо.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти