StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як швидко позбутися неприємного запаху на кухні - 5 простих порад

6 квітня 2022, 15:18
П'ять корисних порад, які допоможуть зберегти чистоту на кухні.
кухня
Як прибрати запах на кухні / depositphotos.com/

Неприємний запах на кухні може не тільки зіпсувати настрій, але і свідчити про те, що десь почали розмножуватися бактерії. Як боротися з "ароматами " на кухні і завжди зберігати її чистою, розібрався Главред.

Про те, як помити посуд за допомогою підручних засобів, читайте в матеріалі: Як помити посуд без миючого - 5 засобів, які є на кожній кухні.

Стежити за чистотою на кухні легко, якщо взяти на озброєння ці п'ять порад. Вони допоможуть запобігти появі неприємних запахів або швидко усунути їх.

відео дня

Викидайте сміття

Вміст сміттєвого відра є головним джерелом амбре на кухні. Для того, щоб уникнути неприємних запахів потрібно не тільки регулярно виносити сміття, але і мити відро і ретельно просушувати в міру необхідності. Краще це робити не менше 1 разу на тиждень.

Побутова техніка

Найчастіше продукти псуються в холодильнику. Однак не варто забувати і про мікрохвильовці і посудомийній машині. Слідкуйте за чистотою побутової техніки, проводьте ревізію продуктів і перевіряйте чи не засмітилися фільтри.

Мийка

Кухонна раковина заслуговує на особливу увагу, адже вона може стати не тільки джерелом неприємного запаху, але і розсадником хвороботворних мікробів. Регулярно прочищайте труби, в яких можуть застрягати залишки їжі і жиру, мийте або протирайте раковину після кожного використання.

Їжа з сильним ароматом

Продукти з сильним ароматом можуть провокувати появу сторонніх запахів на кухні. При роботі з рибою, часником, сиром, цибулею та іншими "різкими" продуктами, потрібно відразу ж мити весь інвентар, щоб запах не в'ївся в обробні поверхні, особливо з дерева і пластика.

Ефірні олії

Екстракти лимона, грейпфрута, чайного дерева, евкаліпта та інші стануть вашими помічниками в боротьбі за чистоту кухні. Різні масла в ефірних лампах можуть не тільки подарувати кухні приємні аромати, але і продезінфікувати повітря.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти