StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що робити із зіпсованим борошном: досвідчені господині розкрили фокус, що вражає

12 лютого 2024, 15:57оновлено 13 лютого, 13:55
Чи можна викидати борошно - корисні поради, як використовувати прострочене борошно.
мука
Як використовувати борошно на городі / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/Hans, УНІАН

Борошно - один із найбільш ходових продуктів на кухні будь-якої господині. Адже за його допомогою можна швидко приготувати неймовірну безліч різноманітних смачних ласощів.

Тим більше буває прикро, коли борошно псується і його більше не можна використовувати для приготування тих чи інших страв. Таке може статися в кожному домі, при цьому слід пам'ятати кілька основних правил.

Однак нерідко з борошном може трапитися прикра неприємність - там можуть завестися непрохані "гості", які зіпсують продукт. Однак досвідчені господині знають, що навіть зіпсоване борошно може принести певну користь у господарстві.

відео дня

Читайте наш матеріал "Це врятує ваше борошно від жучків: топ хитрощів щодо його зберігання".

Зіпсоване борошно може принести користь як у квартирі, так і в приватному будинку, і на дачній ділянці. Адже давно відомо про те, що борошно може допомогти позбутися багатьох шкідників - тарганів, мурах, а також повзучих шкідливих комах. Для цього прострочене борошно, просто-напросто, посипте в місцях скупчення шкідників.

Чи можна використовувати прострочене борошно

Для того, щоб позбутися шкідників, необхідно невелику кількість борошна розсипати в місцях проживання комах-шкідників. Також борошно допомагає боротися з попелицею. Для цього просто посипайте рослини невеликою кількістю борошна доти, доки попелиця зовсім не зникне.

Однак досвідчені господарі знають, що протерміноване борошно допоможе не лише під час захисту від шкідників. Його також можна використовувати як ефективний засіб для надання блиску сталевим поверхням і мідним виробам. Наприклад, прострочене борошно стане ідеальним засобом для полірування раковини, зробленої з нержавіючої сталі. Просто насипте в неї борошно і гарненько протріть потемнілі ділянки раковини.

Що буде якщо приготувати з простроченого борошна

Кулінарні експерти в один голос говорять про те, що готувати з простроченого борошна не варто. Адже після того, як борошно зіпсується, воно буквально змінює свою структуру на молекулярному рівні. Це, своєю чергою, загрожує тим, що продукт утворює шкідливі для організму сполуки.

Чи можна висипати борошно на город

Варто враховувати, що зіпсоване борошно ще навіть може стати в пригоді в господарстві. Зокрема, воно може стати корисним на городі. Адже його можна використовувати для боротьби зі шкідниками.

Які рослини можна обробляти борошном:

  • капуста;
  • редиска;
  • редька.

Куди подіти борошно з жуками

Для початку видаліть із борошна всіх видимих жучків-шкідників. Після цього уважно просійте борошно і ще раз його огляньте на предмет непрошених "гостей". Також допоможе заморожування борошна на кілька днів або його прогрівання (за температури близько 50 градусів на півгодини в духовці).

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти