StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому дітям не можна спати з дорослими: яка небезпека загрожує дитині

3 грудня 2023, 16:50оновлено 5 грудня 2023, 10:27
Коли дитина має спати окремо від батьків та як привчити до цього - детальніше у матеріалі Главред.
Чому дітям не можна спати з дорослими: яка небезпека загрожує дитині
Дитина 5 років спить з батьками / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels.com

Як привчити дитину спати в окремій кімнаті без істерик. Для дітей важливо отримувати якісний сон у спокої. Лікарі-педіатри радять молодим батькам спати із дитиною в одній кімнаті, однак, в одному ліжку - не варто. Спільний сон батьків та дітей може мати певні ризики для здоров'я.

Сон серйозно впливає на організм людини, тож варто ознайомитись із матеріалом: Як впливає режим сну на вагу: експерт розповів, як люди непомітно товстіють.

Чому з дитиною не можна спати в одному ліжку

Спеціалісти наголошують, що сон дітей із батьками може призвести до нездорової залежності, яка може перейти у страхи. Дитина у віці трьох років вже може самостійно спати в своєму ліжечку. Відлучення дитини з ліжка батьків дозволяє стати їй більш самостійною та навчитись комфортно перебувати на самоті. Однак, якщо дитина категорично не хоче спати сама, а лише із батьками, то це може свідчити про внутрішні проблеми у дитини:

відео дня
  • У дитини можуть бути фізичні або психологічні проблеми із здоров'ям.
  • Переслідування внутрішнього страху.
  • Дитина може маніпулювати, щоб залишитись біля батьків.
  • Якщо в родині є ще діти, то це може свідчити про дитячу ревність.

Коли дитина може спати в окремій кімнаті: як перевчити

Психологи вважають, що найкращий вік для того, щоб дитина спала в окремій кімнаті - 2-3 роки. Найголовніше правило, щоб дитина почувала себе в безпеці та не боялась бути сама. В разі, якщо у вашій оселі немає додаткової кімнати для дитини, варто організувати їй особистий простір. У трирічному віці діти повністю можуть зрозуміти ситуацію та звикнути до самостійного сну.

  • Щоб дитина швидше і легше перенесла ці зміни, варто застосувати м'яку іграшку. Батьки можуть розповісти дитині, що м'яка іграшка - це її охоронець. Для початку необхідно залишати дитину і іграшку разом, але ненадовго. Поступово можна залишати дитину на денний сон в іншій кімнаті.
  • Варто облаштувати дитячу кімнату разом із дитиною, адже вона повинна подобатись малюку. Дитина може сама розкласти свої іграшки та обрати постільну білизну. Щоб дитина відчувала себе в безпеці, рекомендують залишити на ліжку мамину річ, адже її запах дитину заспокоїть.
  • Дитина повинна мати режим дня. Під кінець доби малюк повинен проводити час у своїй кімнаті за спокійними заняттями. Перед сном дитина може малювати, розглядати малюнки, або почитати йому книгу. Варто, щоб о 22:00 годині батьки вкладали дитину спати. Повторюючи вечірні ритуали, дитина швидко звикне до нового розпорядку і своєї кімнати.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти