StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим не можна мити паркет: 3 популярні засоби, які вбивають покриття

22 квітня 2024, 11:53
93
Експерт розповів про те, які методи чищення в жодному разі не можна використовувати для підлог із твердих порід дерева.
Чим не можна мити паркет
Чим не можна мити паркет / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Підлоги з твердих порід дерева часто є чудовим варіантом для будинків, оскільки вони міцні, довговічні та економічні. Однак підлоги з паркету потребують особливого догляду та уваги і не піддаються чищенню, як інші види підлогових покриттів.

Девід Чепмен, засновник компанії Ultimate Mats, що виробляє килимки з логотипом на замовлення, розповів про те, які методи чищення в жодному разі не можна використовувати для підлог із твердих порід дерева, пише express.

Експерт пояснив, що деякі методи чищення можуть пошкодити дерев'яні підлоги і навіть повністю їх зіпсувати.

відео дня

"При збереженні природної краси негерметичних підлог з твердих порід дерева необхідно дотримуватися належного догляду і використовувати відповідні методи, щоб уникнути їх пошкодження. За умови правильного догляду підлоги з твердих порід дерева будуть довговічними і додадуть будинку сільського шарму на кілька поколінь вперед", - зазначив він.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів поінформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Уникайте агресивних хімікатів

Негерметичні підлоги з твердої деревини не слід мити з використанням агресивних хімічних засобів, оскільки вони позбавляють тверду деревину її натуральних олій, що може призвести до її пошкодження.

Натомість використовуйте теплу воду і мило для миття посуду, протираючи шваброю або ганчіркою. Відбілювача та аміаку слід уникати, оскільки вони можуть знебарвити підлогу.

Не використовуйте мокрі ганчірки або швабри, оскільки підлога з твердих порід дерева може вбирати вологу.

Пароочисники

Пароочисники не слід використовувати на негерметичних підлогах із твердих порід дерева, оскільки надлишок пари, тепла і вологи може призвести до розбухання і деформації деревини.

Оцет

Оцет став популярним засобом для чищення накипу, чайників, духовок і пральних машин завдяки своїй здатності розкладати бруд і кіптяву та нейтралізувати неприємні запахи.

Однак не рекомендується чистити оцтом негерметичну деревину твердих порід, оскільки кислота може вбратися в деревину, що призведе до утворення тріщин.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти