StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Блищатиме як нова: як відмити плитку від бруду, що в'ївся

2 вересня 2023, 02:20
3638
Найпростіший спосіб боротьби із забрудненням - це застосування спеціальних засобів, які продаються в будь-якому магазині. Але є і дієвіші способи.

Як відмити плитку від в'ївся бруду
Як відмити плитку від бруду, що в'ївся / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com, скріншот

Плитка є практично в кожній квартирі. У ванній та на кухні вона піддається серйозним забрудненням і відмити її від бруду не завжди легко. Втім, перевірені та ефективні способи допоможуть впоратися з цим завданням.

Найпростіший спосіб боротьби із забрудненням - це застосування спеціальних засобів, які продаються в будь-якому магазині. Але, по-перше, вони не завжди працюють так, як обіцяє виробник. По-друге, не кожен захоче "труїти" себе і домочадців хімією, адже очищаючі засоби найчастіше мають дуже неприємний та різкий запах. В цьому випадку на допомогу прийдуть народні засоби, перевірені на практиці не однією господинею.

відео дня

Чим відмити сильно забруднену плитку на підлозі та стінах

Розчин на основі перекису водню вважається універсальним і дуже дієвим. Компоненти для його приготування знайдуться практично в будь-якому будинку. Вам знадобиться:

  • ½ склянки соди;
  • ¼ склянки перекису водню;
  • 1 ч.л. рідкого мила.

Всі компоненти ретельно змішують. За допомогою губки розчин наносять на плитку, залишають на 10 хвилин, а потім споліскують поверхню водою.

Як очистити кахель від бруду

Якщо керамічна плитка покрилася жиром, вапном або нальотом, спробуйте використовувати лимонний сік. Для цього просто натріть половинкою лимона проблемні місця та залиште на кілька хвилин. Далі сік змивають чистою водою.

Приємний бонус цього методу в тому, що приміщення наповниться приємним лимонним ароматом.

Якщо лимона вдома немає, можна використовувати лимонну кислоту. Один пакетик розчиніть в склянці теплої води та розпиліть отриманий розчин за допомогою пульверизатора.

Сода і оцет

Один з найкращих засобів для кахлю у ванній - сода і оцет. Вони допомагають розм'якшити відкладення бруду і нальоту.

Спочатку нанесіть на проблемні ділянки кашку з соди і води. Потім потрібно розпорошити за допомогою пульверизатора розчин столового оцту. Компоненти повинні прореагувати між собою впродовж 3-5 хвилин, потім кашку необхідно змити.

Як натерти кахель, щоб блищав

Засіб для миття вікон - відмінний спосіб додати блиск плитці. В його складі є нашатир, який допоможе видалити невеликі забруднення та повернути кахлю такий вигляд ніби він зовсім новий.

Спосіб чищення нічим не відрізняється від миття вікон. Потрібно розпорошити засіб на плитку, а потім ретельно обробити поверхню м'якою тканиною.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти