StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим відмити руки від горіхів: 5 способів, які повернуть шкірі природний колір за секунди

26 серпня 2023, 01:40оновлено 29 серпня 2023, 00:03
Якщо на руках залишилися неприємні плями після чищення горіхів, від них можна позбутися досить швидко, використавши один із перевірених способів.
Грецкие орехи
Чим відмити руки від горіхів/ колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Їсти горіхи любить більшість з нас. Але не усі готові до маленького нюансу, який переслідуватиме вас після того, як ви почистите горіхи – брудні руки. Тут, як то кажуть, любиш кататися – люби і санки возити. Адже самим почистити і з’їсти горіхи та при цьому залишити свої руки абсолютно чистими не вдасться. Тому любителям такого продукту не зайвим буде знати, чим відмити руки від горіхів у домашніх умовах.

Зрілі сухі плоди безпечні для рук. Ними ви можете забруднитися лише у тому разі, якщо якийсь сторонній бруд є на їхній поверхні, наприклад, вони впали на мокру землю. Зовсім інша справа, коли потрібно почистити молоді плоди з зеленою шкіркою. Коли ви почистите такі плоди, вам точно доведеться шукати відповідь на питання, чим відмити руки після чищення зелених горіхів. Є кілька ефективних варіантів, які врятують ситуацію і повернуть вашим рукам попередній вигляд.

Також радимо прочитати наступний матеріал: Виросте на очах: 3 методи виправити тісто, якщо воно не піднімається

відео дня

Такий їдкий пігмент, який міститься у шкірці горіха, самостійно швидко з рук не вимиється. Він може триматися на шкірі до двох тижнів. Тому не варто нехтувати способами пришвидшити цей процес.

1. Сік лимона

Спершу потрібно помити руки з милом, щоб на долонях не було будь-яких побічних забруднень. Потім взяти лимон, відрізати його частину і потерти потемніння на руках. Також можна взяти вату, вмочити її у лимонний сік і протерти руки. І так потрібно повторити кілька разів, поки плями не зникнуть. Краще між спробами робити інтервали у 2-3 години, щоб не нашкодити ніжній шкірі рук.

Замість лимонного соку можна використовувати лимонну кислоту, розчинивши пів чайної ложки кристаликів у 2/3 склянки води.

2. Морська сіль

Спосіб підійде, якщо забруднення на долонях чи кистях. Потрібно злегка зволожити шкіру, нанести туди сіль і потерти. Ніжні ділянки шкіри краще таким способом не обробляти.

3. Перекис водню

Якщо плями свіжі і ще не встигли потемніти, то потрібно змочити вату у перекисі водню і протерти шкіру. Але якщо плями потемніли, що цей спосіб, на жаль, не допоможе.

4. Виноград

Потрібно виноградину розрізати і потерти нею забруднені ділянки. Таким чином шкіра буде відбілюватися. Також можна робити ванночки для рук з виноградним соком.

5. Нашатирний спирт

Змочити вату 10% нашатирним спиртом, протерти потемнілі ділянки. Але такий радикальний спосіб має свої наслідки – доведеться вимивати руки від різкого запаху цього засобу. Не варто користуватися нашатирним спиртом у заритому приміщенні – краще робити це лише на відритому повітрі.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти