StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як відучити кота гадити у клумбах та саду: забудуть туди дорогу

23 квітня 2024, 19:27оновлено 26 квітня, 16:38
914
Домашні улюбленці можуть використовувати ваш сад як туалет, а це погано може позначитись на рослинах - садівник поділилась способом, як зупинити котів.
Як відучити кота гадити у клумбах та саду: забудуть туди дорогу
Що зробити, щоб коти не гадили у саду / колаж: Главред, фото: unsplash

Хоча котики дуже милі й пухнасті, однак вони можуть використовувати ваш сад та клумби в якості власного туалету. Часто тварини можуть розривати квіти та рослини на клумбі. Садівник розповіла дієві методи, як боротись із цим.

Вам також стане корисним матеріал: Чому кіт перестав ходити в лоток по великому: що необхідно зробити.

Домашні тварини можуть швидко зіпсувати чудовий сад. Садівниця Ліз Зораб, розповіла про найкращі способи стримати котів, адже часто можуть допомогти різні природні та дешеві засоби відлякування, передає видання Mirror.

відео дня

Для чого розкидувати цитрусові кірки по саду

Один із способів змусити котів не гадити на ваших клумбах - варто розкидати шкірку лимонів, апельсинів або лаймів навколо ваших рослин. Коти мають дуже чутливі носи, тому вони, ймовірно, будуть триматися подалі від місць із цитрусовими запахами.

"Зазвичай коти не люблять запах цитрусових, тому будуть уникати місць, де ним пахне. Цей варіант безкоштовний, якщо ви просто збережете шкірку цитрусових, коли використовуєте їх на кухні. І тому, що це буде з часом розпадеться, це додасть у ваш ґрунт органічні речовини. Крім того, ви можете використовувати цитрусові олії, але будьте обережні, щоб не розвести їх на рослини", - пояснила садівниця.

Якщо ви вирішили обрати цей метод, то задля кращого ефекту, варто протягом кількох днів додавати свіжу шкірку. Варто додавати її відразу після дощу, або через кілька днів, тоді сад збереже сильний аромат цитрусових.

Для чого розпилювати воду у саду

Розпилювач води, який активується рухом, є простим і безпечним методом відлякування котів, оскільки за допомогою цього вони розуміють, що територія заборонена. Вам потрібно під’єднати розпилювач води до садового шланга, і використати автоматичний розпилювач із датчиком руху.

"Струмінь води налякає кота і він втече із клумб чи газону. Цей метод також буде ефективним і проти чужих тварин, які можуть зайти на вашу ділянку. Цей спосіб довговічний і завжди може регулюватись", - пояснила Ліз.

Для чого мульчувати землю у клумбах

За допомогою мульчування можна зберегти рослини здоровими та сильними. Він необхідний для підтримки здоров’я багатьох рослин і квітів, але також цей метод допоможе відлякати котів гадити у саду. Мульчування зробить ґрунт твердішим і котам буде важче рити землю.

"Кішки люблять м’який ґрунт, адже його легко рити. Покриття ґрунту мульчею або жорстке озеленення може стримати котів від гадки у вашому саду", - зазначиал садівниця.

Що таке мульчування?

Мульчування - поверхневе покриття ґрунту мульчею для його захисту та поліпшення властивостей. Роль мульчі можуть виконувати найрізноманітніші, як природні органічні, так і штучні неорганічні, подрібнені до певних розмірів, матеріали. Мульчування - один із найефективніших способів підтримки здоров'я рослин, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти