StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому кіт перестав ходити в лоток по великому: що необхідно зробити

16 січня 2024, 23:51
12837
Чому кастрований кіт перестав "ходити" в лоток і мітить стіни - Главред зібрав поради, як вирішити цю проблему із домашнім улюбленцем.
Чому кіт перестав ходити в лоток по великому: що необхідно зробити
Кошеня перестало ходити в лоток / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels

Кошеня перестало ходити в лоток, хоча вважається, що коти є найбільш охайними тваринами у світі - на цю проблему варто звернути увагу господарям пухнастиків. Своєю поведінкою коти сигналізують своїм власникам про проблеми та потреби.

Спеціалісти на каналі у Youtube розповіли, коли варто бити на сполох та що робити, якщо поведінка домашнього улюбленця різко змінилась.

Чому кіт не ходить у лоток, а поруч

Найпершою проблемою зміни поведінки тварини можуть бути приховані хвороби. Якщо тварина не може правильно сходити в туалет у лоток або викликають у неї неконтрольоване сечовипускання, то варто звернутись до ветеринара.

Спеціалісти вважають, що є захворювання, що впливають на сечовипускання у котів, серед них такі: камені в сечовому міхурі, діабет, проблеми сечовивідних шляхів, захворювання щитоподібної залози, рак.

Однак, однією із причин різкої зміни поведінки у домашніх котів можуть бути стресові ситуації. Можливо котячий лоток має неохайний вигляд, наповнювач не подобається коту, переїзд у нову домівку або з'явились нові домашні тварини в домі - все це може бути серйозними факторами для зміни поведінки.

Також існує факт, якщо ваші коти ходять в туалет у ваше ліжко - це означає, що вони турбуються через розлуку із господарем. Коти вважають, що якщо вони ходитимуть в туалет на предмети господаря, то таким чином із ними зблизяться.

Що робити, якщо кошеня почало пісяти не в лоток

Необхідно слідкувати за вашим домашнім улюбленцем та його моральним здоров'ям, щоб не було стресів та ревнощів. Щоб кіт повернувся у звичний ритм життя і ходив у туалет в лоток, варто провести зміни у санвузлі.

  1. Зверніть увагу, який горщик у вашого кота. Він має бути правильного розміру, щоб пухнастик поміщався і вільно себе почував. Для кошенят краще обрати лотки із низькими бортиками.
  2. Змініть наповнювач для лотка. Якщо у вас він пісочний, то оберіть наповнювач із деревини і так далі. Також не купуйте наповнювачі із ароматизаторами.
  3. Не потрібно застосовувати у туалеті різкі запахи. На деякий час відмовтесь від освіжувачів повітря.

Дивіться відео про те, чому коти перестають ходити в лоток:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти