StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви будете здивовані: ось чому насправді кіт їсть траву - лікар назвав 4 причини

16 листопада 2023, 16:58оновлено 17 листопада 2023, 17:49
Коти, будучи хижаками і природними м'ясоїдами, іноді з великим задоволенням споживають траву. Главред з'ясував, чому домашні коти їдять траву.
Ви будете здивовані: ось чому насправді кіт їсть траву - лікар назвав 4 причини
Чому коти їдять траву - це важливо знати власнику кожного пухнастика / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Якщо ваш кіт виходить на вулицю, швидше за все, ви бачили, як він їсть траву. Поїдання трави є дуже поширеним заняттям для котів. Згідно із останніми дослідженнями, траву їдять понад 70% котів, тож є велика ймовірність, що ваш кіт також їсть траву.

Доктор Алекс, у відео для YouTube каналу "Our Pets Health" назвав основні причини, чому кіт може їсти траву.

  • Хворий кіт викликає у себе блювоту: Коти, їдаючи траву, можуть сприймати її як природний метод для очищення шлунка від волосся і неперетравлених частин їжі. Трава може допомагати утворенню більш компактних комків.

А якщо ви хочете знати більше про характер котів, читайте наш матеріал: Коти розуміють людську мову: стали відомі слова, на які вони реагують

  • Порушення дієти: Трава може бути природним джерелом фітонутрієнтів та волокон, які можуть бути важливими для котячого здоров'я.
  • Усунення клубків шерсті: Коти можуть їсти траву для полегшення симптомів, таких як нудота або відчуття неприємності в шлунку.
  • Інстинктивна поведінка: Причиною того, що коти їдять траву, є вроджена поведінка, передана від давніх предків, завдяки якій рівень кишкових паразитів утримується під контролем.

Лікар Алекс також додає, що для того, аби очистити кишечник кота від нагромадження шерстяних кульок, потрібно забезпечити вашого кота безпечною формою трави, яку вони можуть їсти. Це допоможе їм задовольнити своє природне бажання їсти траву. Таким чином видопомагаєте задовольнити їхні потреби, що зробить кота щасливішим.

Чому коти їдять траву - дивіться відео:

Важливо враховувати, що, хоча у більшості випадків поїдання трави безпечне для котів, існують рослини, які можуть бути отруйними. Тому, якщо ви вирішите дозволити своєму коту їсти траву, переконайтеся, що вона не є отруйною. Якщо у вас є питання щодо харчування чи поведінки вашого кота, краще звернутися до ветеринара для консультації.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти