StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коти розуміють людську мову: стали відомі слова, на які вони реагують

30 жовтня 2023, 15:06оновлено 31 жовтня 2023, 09:13
Більшість власників котів впевнені, що їх улюбленці прекрасно їх розуміють. Главред з'ясував, які слова та емоції розуміють коти.
Коты
Стали відомі слова, на які реагують кішки / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Коти, як і інші домашні тварини, розуміють деякі слова та команди, які вони навчилися в процесі спілкування з людьми.

Які слова розуміють коти?

Їжа: Коли ви викликаєте свого кота на обід, він може розуміти слова, такі як "їжа", "годування" або інші подібні вирази.

Ім'я: Багато котів реагують на своє ім'я, коли вони чують, що воно вимовлене їхнім господарем.

"Ні": Коти можуть розуміти команду "ні" або інші слова, які вказують, що вони не повинні робити певні речі.

"Прийди": Ви можете покликати свого кота, вимовивши слово "прийди" або інші аналогічні команди.

Голосний тон: Коти також реагують на тон вашого голосу і на вашу інтонацію. Наприклад, вони можуть розрізняти, коли ви говорите з ними доброзичливо або з сердитим настроєм.

А якщо ви хочете знати більше про правила поведінки з кішками, читайте наш матеріал: Чи можна цілуватися з котом – до яких неприємностей це може призвести.

Власниця кота Марія в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла, як її кіт Кекс сприймає людську мову.

"Якщо я його хвалю, він голову вверх піднімає, прямо пишається. Він навіть розуміє, коли про нього говорять. Він одразу уважно слухає", - вказує Марія.

Дивіться відео про те, які слова розуміють коти:

Однак вона додає, що одне діло – розуміти мову. Інше – реагувати і робити те, що тобі говорять. Тому це все вже залежить від характеру поведінки вашого кота.

"Кіт коли захоче, тоді він поверне свою голову, він може на ім'я своє не повернутися і зробити вигляд, що він не чує", - резюмує власниця кота Марія.

На думку ветеринарного лікаря Вікторії Шерстюк, мейн-куни, певні види сфінксів - чудово піддаються дресируванню. Вона робить висновок про те, що визначальним у спілкуванні з котом є інтонація, міміка та жести.

"Ніжність, ласка, під час спілкування з котом і він дає робити будь-яку манікуляцію з собою", - зазначає ветеринар.

Також, японські вчені провели експеримент у якому взяли участь 78 котів як домашніх, так і зі спеціальних котокафе.

Вчені називали котам ряд схожих слів, серед яких було їхнє ім'я. Усі слова були промовлені в однаковій інтонації,але саме на ім'я всі коти реагували найбільше.

Окрім того, дослідження домашніх котів показало, що вони запам'ятовують аж до сотні слів, що регулярно вимовляють господарі.

Що думають кішки коли ми плачемо та чи розуміють, що їх люблять?

Домашні тварини мають здатність відчувати ваш настрій і адаптувати свою поведінку відповідно: вони можуть бути обережними та спокійними, коли ви не в найкращому стані, або ж намагатися бути більш схильними до взаємодії. Це може створювати враження, що ваш кіт розуміє вас добре.

Кішки також можуть реагувати на дітей з особливою обережністю, оскільки розуміють, що діти не завжди контролюють свої дії і можуть вчинити щось непередбачуване.

Крім того, домашні улюбленці можуть сприймати встановлені вами правила і заборони, але у них моральна концепція добра і зла відсутня. Тому вони дотримуватимуться цих правил, переважно у вашій присутності, оскільки ваша присутність визначає їхню поведінку.

Загалом, спілкування з котами включає не тільки слова, але і міміку, жести, тон голосу та інші аспекти комунікації. Кожен кіт унікальний, і він може розуміти різні слова та знаки від свого власника на основі власного досвіду та навчання.

Також вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти