StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вергуни на горілці: Ярославський показав рецепт традиційного українського десерту

19 березня 2024, 11:35оновлено 19 березня, 12:28
Главред розповість, як приготувати вергуни та насолоджуватися солодкістю полтавської страви.
Ярославський показав рецепт традиційного українського десерту
Ярославський показав рецепт традиційного українського десерту / коллаж: Главред, фото: скриншот

В українській кухні є маса цікавих рецептів не тільки солоних страв, а й солодких. Однією з таких є полтавська страва вергуни. Ми розповімо, як приготувати вергуни на горілці та урізноманітнити стіл.

Навіщо у вергуни додають горілку

Одним із найнезвичайніших продуктів у складі вергунів є горілка. Додають її для характерного хрускоту зовні тіста і його м'якості всередині. Під час приготування страви, завдяки горілці тісто насичується повітрям.

Вергуни - рецепт

Відомий в Україні кухар Володимир Ярославський показав у своєму ТікТок, як приготувати український десерт. Що знадобиться для приготування вергунів:

відео дня
  • 2 яйця
  • дрібка солі
  • дрібка цукру
  • 100г домашньої сметани (35%)
  • 30г горілки
  • 270-330г борошна
  • 500г масла для смаження
  • 100г цукрової пудри

Як приготувати вергуни

Яйця потрібно змішати зі сметаною, цукром і сіллю, додати горілку і замісити тісто. Воно має бути не дуже м'яким, але й не дуже тугим. Потім йому потрібно дати постояти в холоді хвилин 30 і тоді тонко розкачати. Можна додавати борошно в міру необхідності, але стежте за консистенцією тіста.

Потім наріжте ромбиками тісто, у середині зробіть розріз, через який простягніть один куточок - і смажу у фритюрі. Готові вироби посипте щедро цукровою пудрою.

Якщо сметана не така жирна - можна додати трохи вершкового масла в тісто (25г).

Хто такий Володимир Ярославський?

Володимир Ярославський - український шеф-кухар, керуючий і співвласник ресторану "Lucky", бренд-шеф магазину "Good Wine", а також суддя проєкту "МастерШеф Україна". Один із 25 найкращих шеф-кухарів України за версією Фокус-лістингу 2011 року.

Дивіться відео про те, як приготувати вергуни:

@yaroslavskyi.vova

Хрустики або Вергуни на горілці З хрусткими вергунами я познайомився у Полтаві, коли навчався у технікумі, років у 15. Але рецепт з часом забув, про те дуже хотів відновити, бо це враження з дитинства мене не полишало. Я лише памʼятав що там сметана, горілка та яйця ? й, звісно, борошно. Інгредієнти: -2 яйця -Дрібка солі -Дрібка цукру -100г домашньої сметани (35%) -30г горілка -270-330г Борошно -500г олія для смаження -100г цукрова пудра Готуємо: ?яйця змішую зі сметаною, цукром та сіллю, додаю горілку і замішую просте тісто. ❗️Воно має бути не дуже мʼяким, але й не дуже тугим. ?Дайю йому постояти у холоді хвилин 30 і далі тоненько розкачую ❗️Можна додавати борошно по необхідності - слідкуйте за консистенцією тіста! ?ріжу ромбиками тісто, в середині розріз через який протягу один куточок Та смажу у фритюрі ?Готові вироби посипаю щедро цукровою пудрою! Якщо сметана не така жирна - можна додати трішки вершкового масла до тіста 25-30г Смачного! Ваші лайки та репости - велика підтримка для мене ?

♬ оригинальный звук - Vladislava?

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти