StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Верба - до горя, сосна - до чвар: які дерева не можна садити у дворі - поради

22 травня 2024, 21:33
1849
Вибір дерев для посадки потребує обережності, оскільки деякі види можуть створювати проблеми. Главред з'ясував, які дерева не можна садити у дворі.
Верба - до горя, сосна - до чвар: які дерева не можна садити у дворі - поради
Які дерева не можна садити у дворі - народні прекмети і практичні поради / Колаж Главред, фото: pexels

Вибір дерев для посадки у дворі потребує ретельного обдумування, оскільки деякі види можуть створювати проблеми для власників будинків. Деякі дерева мають агресивну кореневу систему, яка може пошкодити фундамент, водопровідні труби або доріжки. Інші види можуть залучати небажаних шкідників, мати слабку деревину, що легко ламається, або створювати занадто багато сміття. Про те, які дерева не варто садити у дворі, щоб уникнути потенційних проблем у майбутньому розповіли спеціалісти з YouTube каналу "Ідея Сад".

Що потрібно знати перед посадкою дерева

Фахівці наголошують, що перед вибором посадкового матеріалу обов'язково треба врахувати кліматичні умови, розмір ділянку, а також тип ґрунтів

Які дерева не варто садити у дворі

Фахівці зазначають, що якщо у вас маленька ділянка і у вас місце є тільки біля будинку, не садіть дерева, які мають дуже інтенсивну силу росту.

"Такі дерева як павловнія, тополі або деякі види кленів можуть бути спокусливим вибором для швидкого створення тіні. Проте їх коренева система може швидко стати проблемою, пошкоджуючи фундаменти будівель та комунікації.

Крім того, експерти радять, що якщо у вас є альпійська гірка, гарна клумба або ви посіяли газон, то не варто садити дерева, які мають інтенсивне опадання листя.

"Звісно, кому ж не подобається краса осіннього листопаду, але вона швидко перетворюється на величезну роботу та прибирання. Деякі види берези та гінкго хоч і красиві, але щороку залишають після себе листя", - йдеться у відео.

Також не рекомендується садити поблизу будинку інвазивні дерева.

"Це ті дерева, які змінюють екосистему. До таких дерев відноситься ясний пенсильванський або різні види акацій, які просто шаленими темпами розростаються. Можуть витісняти місцеві рослини та змінювати структуру ґрунтів, що негативно впливає на місцеву флору. На таких ділянках буде дуже важко вирощувати звичайні нам культури", - зазначається у відео каналу "Ідея сад".

Дивіться відео про те, які дерева не можна садити біля дому:

Експерти додають, що не варто садити біля будинку грецький горіх чи каштан.

"Не всім до вподоби бомбардування плодами під час дощу або сильного вітру. А якщо припаркуєте автомобіль, то звісно можуть бути неприємні наслідки. До речі, під горіхом нічого не росте. І це не тільки через його густу крону, що не пропускає світло. Його коріння розгорнуть життя на десятки метрів від дерева і виділяє токсин алелопатін, який завдає шкоди іншим рослинам та пригнічує їх ріст", - вказують садівники.

Фахівці не рекомендують садити біля будинку тис ягідний, адже хвоя, кора та насіння цієї рослини є смертельно отруйними.

"Ця рослина дуже популярна через свої декоративні властивості, але слід бути дуже обережними. Крім цих рослин, є ще десятки інших, які можуть викликати сезонну алергію або інші незручності", - резюмують у відео.

Що відомо про YouTube канал "Ідея сад"

YouTube канал "Ідея сад" - YouTube канал, автори якого публікують актуальні та корисні відео про цікаві новинки з світу рослин. Крім того, автори проводять відеоогляди саджанців різних категорій. Також, представники каналу у відеоформаті знайомлять глядачів з асортиментом посадкового матеріалу та роботою компанії Ідея Сад.

Які дерева не можна садити біля дому - народні прикмети

Ландшафтні дизайнери з "Greengo landscaping" у своєму Instagram виокремили найпопулярніші народні прикмети, які стосуються дерев поблизу будинку.

Чому не можна садити березу біля будинку

Зазначається, що якщо по сусідству із березою живе жінка, то їй загрожують серйозні проблеми із жіночим здоров'ям

"Береза на ділянці біля будинку буде наповнювати життя родини смутком, труднощами та хворобами", - вірили наші пращури.

Чому не можна садити дуб біля будинку

Вважається, що якщо посадити дуб на ділянці - це дуже погана прикмета, яка передвіщає смерть. Аура цього дерева сприймає тільки здорових иа сильних фізично людей.

Чому не можна садити вербу біля будинку

Існує повір'я, хто посадить вербу, вмирає в той же рік.

"Не можна садити вербу на честь народження дитини. Також є повір'я, що верба приносить смерть та горе", - вказують прикмети.

Чому не можна садити тую біля будинку

Деякі вірять, що якщо на ділянці росте туя, дівчата, які живуть в будинку, не вийдуть заміж.

Чому не можна садити ялину біля будинку

У збірці народних прикмет "Greengo landscaping" наголошується, що ялина має здатність забирати у людини її позитивну силу і енергію.

"У стародавні часи вірили, що ялина приносить жінкам нещастя: вони довго не можуть завагітніти та до кінця життя можуть прожити самотніми", - йдеться повідомленні в Instagram.

Чому не можна садити сосну біля будинку

Зазначається, що людин намагались не висаджувати сосни на своїй ділянці, оскільки її наявність була передвісником чвар, сварок і скандалів. Дерево впливало не лише на настрій, але й на удачу.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти