StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Спати менше 7 годин небезпечно: науковці назвали несподівані наслідки

2 квітня 2024, 23:00оновлено 3 квітня, 17:47
378
Згідно з новим дослідженням, недосипання і спання менше семи годин на добу може призвести до деяких небезпечних наслідків, які можуть проявитись в майбутньому.
Спати менше 7 годин небезпечно: науковці назвали несподівані наслідки
Чому не можна спати менше 7 годин - вчені назвали наслідки недосипання / Колаж Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Дуже важливо мати певний режим і навіть намагатися дрімати однакову кількість часу щоночі. Але тепер, на думку експертів, слід уникати сну менше семи годин.

Ризик розвитку підвищення кров'яного тиску з часом може бути на 7% вищим, якщо ви не отримуєте належної кількості сну.

Водночас, якщо ви спите менше п'яти годин в деякі ночі, то ризик підвищується на 11%. Це було доведено на щорічній науковій сесії Американського коледжу кардіології.

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, коли потрібно лягати спати для того, щоб бути бадьорим протягом дня, рекомендуємо наш матеріал: Коли потрібно лягати спати, щоб бути виспаним: лікарі дали однозначну відповідь.

Кавех Хоссейні, доцент кафедри кардіології Тегеранського кардіологічного центру Ірану, розповів про результати дослідження, згідно з якими жінки мають на 7% вищий ризик у порівнянні з чоловіками, повідомляє Dailystar.co.uk.

"Недосипання є більш ризикованим для жінок. Різниця є статистично значущою, хоча ми не впевнені, що вона є клінічно значущою і потребує подальшого вивчення. Ми бачимо, що відсутність повноцінного сну може підвищити ризик високого кров'яного тиску, який, як ми знаємо, може підготувати ґрунт для серцевих захворювань та інсульту", - сказав він.

Щоб зібрати цю інформацію, дослідники вивчили понад мільйон людей з шести різних країн, які не мали підвищеного кров'яного тиску на момент початку досліджень.

За кожним з цих 1 044 035 осіб спостерігали в середньому п'ять років, а в ході дослідження враховували ризик серцевих захворювань, стать, освіту, статус куріння та вагу.

Таким чином, вони виявили, що недосипання може бути пов'язане з підвищеним кров'яним тиском. Але професор Хоссейні сказав, що необхідно провести більше досліджень, щоб вивчити цей зв'язок.

Він порадив людям, які хочуть висипатися, "спати близько семи-восьми годин" щоночі.

Також зазначається, що проблеми зі сном є поширеним явищем і можуть змінюватися протягом життя. Хоча кілька безсонних ночей зазвичай не викликають занепокоєння, це може призвести до більших проблем, якщо вони почнуть впливати на ваше повсякденне життя.

The Daily Star

The Daily Star (дослівно – "Щоденна зірка") – щоденна газета-таблоїд, що видається з понеділка по суботу у Великій Британії з 2 листопада 1978 року. 15 вересня 2002 року було запущено дочірнє видання Daily Star Sunday з окремим персоналом. 31 жовтня 2009 року Daily Star опублікувала свій 10-тисячний номер. З березня 2018 року видання очолює Джон Кларк, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти