StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому синиці їдять сало: як правильно підгодовувати пташок, щоб не нашкодити їм

7 лютого 2024, 17:44оновлено 9 лютого, 13:28
2245
Не усі знають, чи можна синицям сало, які крупи їдять синички, і що загалом можна давати взимку птахам, щоб допомогти їм вижити у холодну пору року.
Синица, сало
Чому синиці їдять сало/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, УНІАН

Напевно, кожен чув про те, що синичкам взимку потрібно давати сало. Але чи задумувалися ви, чому такі милі маленькі пташки надають перевагу такому продукту у своєму раціоні? Справа у тому, що синиці – комахоїдні, а взимку їм важко відшукати комах. Тому сало стає чудовим замінником їхнього звичного корму. Якщо розвісити на вулиці шматочки несолоного сала, то ці пташки точно залишаться вдячними вам за такі гостинці.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Що означає фразеологізм "прикритися фіговим листком": мало хто знає правильну відповідь

Але варто пам’ятати, що синицям не можна солоне сало – солона їжа для них незвична, і це може серйозно вдарити по їхньому здоров’ю. Варто давати птахам такий продукт тільки у несолоному вигляді.

відео дня

Для багатьох стане відкриттям, що синицям також можна давати м'ясо. Ці птахи охоче вживають і такий продукт. При цьому різні м’ясні вироби теж підходять для підгодівлі синиць.

До списку того, чим годувати синичок, також входять наступні продукти:

1. Насіння

Рослинні жири, які містяться у цьому продукті, дають змогу птахам легше перезимувати, адже з насіння синички отримають необхідну енергію. Можна давати як непідсмажене соняшникове насіння, так і насіння з кавуна або дині.

2. Зерно і крупи

Синичкам можна давати просо, ячмінь і гречку.

3. Ягоди і фрукти

Такі продукти потрібні синицям, щоб організм пташок отримав необхідні вітаміни. Можна порізати шматочками яблука, а можна дати птахам засушені з осені горобину чи глід.

4. Горіхи

Такий презент синички теж позитивно оцінять. Горіхи є дуже ситними і калорійними, тому така їжа допоможе птахам пережити холодний період. Підійдуть як волоські горіхи, так і інші види.

Проте корм синицям варто кидати у спеціальні підвішені годівнички, адже такі птахи дуже лякливі. Якщо кинути їм їжу під ноги, то вони можуть боятися сідати на землю, щоб поїсти, а тим часом весь корм з’їдять інші менш лякливі пернаті – наприклад, горобці та голуби.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти