StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому зникають написи на чеках: робочий спосіб відновити інформацію

6 вересня 2023, 17:18
4948
Главред розповість, чому чек темніє і написи на ньому стираються.
Чому зникають написи на чеках
Чому зникають написи на чеках / колаж: Главред, фото: скріншот

Багато людей дуже скурпульозно ведуть свої фінанси і для цього збирають чеки про покупки. Також чеки зберігають, коли купують товар на гарантії. Однак кожна людина помічала хоч раз, що чеки з часом втрачають свій колишній вигляд і написи стають ледве помітними або непомітними зовсім. Ми розповімо, чому чек темніє і як цього уникнути.

Чому зникають написи на чеках

Насправді, ніякої магії або задумки в цьому немає, все набагато простіше. У сучасному світі чеки найчастіше друкують на касових апаратах з тепловою системою. Такі апарати за формою дії відрізняються від принтера і зовсім не друкують чорнилом на папері. У касах використовується термопапір, знаки на якому з'являються внаслідок теплого дотику апарату. Згодом ці знаки можуть розпливатися або й взагалі зникати під дією навколишнього середовища.

Як зробити так, щоб чек не вицвітав

Для людей, яким дуже важливо збирати чеки для ведення фінансів, також важливо знати, як їх зберігати, щоб не втрачати інформацію. Найкраще чеки зберігаються в темному місці і скриньках, де на них не впливатиме природне світло. Також варто стежити за вологістю, згубною для чека стане вологість вище 60% і температура вище 20 градусів.

відео дня

Що робити якщо касовий чек вицвів

Незважаючи на те, що якісний чек зберігає інформацію протягом декількох років, іноді вона все ж стирається. У такому випадку можна спробувати відновити її. Для того, щоб повернути інформацію, яка вигоріла або вицвіла, варто спробувати нагріти чек, наприклад, праскою на слабкій температурі.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти