StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи потрібно позбавлятися від сороконіжки: що може принести комаха в будинок

6 вересня 2023, 13:11оновлено 6 вересня 2023, 15:05
1309
Главред розповість, чого бояться сороконіжки в будинку і чи потрібно від них позбавлятися.
Чи потрібно позбавлятися від стоніг
Чи потрібно позбавлятися від стоніг / колаж: Главред, фото: скріншот

Сороконіжки в будинку - не найприємніше видовище. Зовнішній вигляд цих комах не тільки неприємний, але іноді і досить страхітливий. Ми розповімо, чого бояться сороконіжки і яку користь можуть принести.

Чому в квартирі стали з'являтися сороконіжки

Для початку варто розібратися в причині появи цих комах у вашому домі. Як правило, сороконіжки з'являються частіше в будинках, ніж в квартирах, особливо в тих, де немає свіжого ремонту і є багато місць, в яких можна сховатися. Наприклад - щілини в підлозі. Частішає їх поява в періоди, коли починає холоднішати, а саме - восени. Комахи шукають спосіб зимівлі. Також часто зустріти сороконіжку можна там, де волого і сиро. Саме тому багато хто спостерігає її у ванній кімнаті.

Чи потрібно позбавлятися від сороконіжки

Багатьом людям спостерігати цю комаху досить неприємно з очевидних причин зовнішнього вигляду. Вважається, що сороконіжка може переносити інфекції. Для тих,кому вона особливо неприємна, існує спосіб позбавлення за допомогою борної кислоти. Порошок цієї речовини варто розсипати по щілинах в підлозі і місцях, де найімовірніше або найчастіше зустрічаються сороконіжки. Однак незважаючи намалий відсоток ймовірності перенесення інфекції, домашня сороконіжка має і хороші якості, вона може принести в будинок користь.

відео дня

Чим корисна сороконіжка в будинку

Сороконіжка за своєю природою мисливець. Вона може активно займатися знищенням таких комах, які псують продукти харчування і меблі. Вони здатні позбавити квартиру від шкіроїдів, мух, комарів і навіть тарганів. Завдяки своїй спритності, сороконіжка ловить свою ціль, впорскує в неї отруту і з'їдає. Виходить, незважаючи на неприємний зовнішній вигляд, мухоловка-сороконіжка може бути доволі корисною.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти