StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Переказувати гроші" чи "переводити гроші" – як правильно: яку помилку ми часто робимо

1 серпня 2024, 19:03оновлено 4 серпня, 12:04
138
Зі словом "гроші" можна вживати обидва згадані вище слова – і переказувати, і переводити. Але у кожному з цих випадків фраза матиме зовсім інше значення.
Украинский язык, Ольга Багний
"Переказувати гроші" чи "переводити гроші" – як правильно/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Коли комусь потрібно відправити іншій людині гроші, наприклад, на банківську карту, то нерідко під час опису цього процесу може використовуватися фраза "переводити гроші". Але насправді так казати неправильно, адже таке словосполучення має зовсім інше значення.

Радимо також прочитати матеріал: Що означає "давати наганяй": мало хто знає справжнє значення

Про це розповіла автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній. Вона зазначила, що зі словом "гроші" можна вживати обидва згадані вище слова – і переказувати, і переводити. Проте у кожному з цих випадків фраза матиме зовсім інше значення.

відео дня

"Брат братом, сват сватом, а гроші не рідня – є така давня українська приказка. До речі, про гроші. Як відомо, їх можна переказувати, а можна переводити. Чи є різниця? Отже, переказувати і переводити гроші – це не одне і те ж саме", – зазначила вона.

Багній пояснила, що переказувати гроші означає пересилати, відправляти їх через банк або поштою, а переводити гроші означає марно і бездумно їх витрачати.

Дивіться відео з поясненням того, як правильно - "переказувати гроші" чи "переводити гроші":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що таке "ірИс" та "Ірис" і чим вони відрізняються. Зміна наголосу в цьому слові кардинально змінює його значення.

Також раніше Ольга Багній розповіла, чи можна казати "жара" в українській мові. Часто може викликати плутаниця, адже частина людей вживає це слово, а частина вважає його російським і тому уникає його вживання.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти