StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи небезпечна лазерна епіляція: відповідь на найбільш спірне питання дуже здивує

22 серпня 2023, 18:03
2300
Главред відповідає на усі поширенні запитання стосовно лазерної епіляції.
лазерная эпиляция
Як підготуватися до лазерної епіляції? / Колаж: Главред, фото: unsplash.com, скріншот із відео

У сучасному світі як жінки, так і чоловіки шукають найдієвіші способи видалення небажаного волосся на тілі. На щастя, ті часи, коли видалення небажаного волосся викликало болючі відчуття, вже давно минули. Уся справа в тому, що наразі є високоефективний спосіб, завдяки якому можна швидко позбутися небажаного волосся, – це лазерна епіляція. Главред відповідає на усі поширенні запитання стосовно лазерної епіляції.

Чи шкідлива лазерна епіляція?

Багато жінок вважають, що лазерна епіляція шкодить організму, тому голяться бритвою або роблять шугаринг, воскову депіляцію тощо. Проте насправді лазерна епіляція є безпечним і ефективним методом видалення небажаного волосся.

Під час епіляції лазерний промінь проникає безпосередньо в структуру волосся, діючи на темний пігмент, що міститься всередині волосини, – меланін.

відео дня

Якщо ви хвилюєтеся, що промінь лазера може якось подіяти на внутрішні органи, викликавши рак чи безпліддя, то це лише міф. Насправді лазерний промінь проникає у шкіру не глибше ніж на 3-4 мм. Тож шкода лазерної епіляції – це лише необґрунтована вигадка.

Протипоказання до лазерної епіляції

Важливо пам'ятати, що лазерна епіляція хоч і не шкідлива для організму, проте має деякі протипоказання, які варто врахувати перед початком процедури.

Зокрема, в період вагітності та грудного вигодовування варто відмовитися від лазерної епіляції, оскільки в організмі жінки відбуваються гормональні зміни.

Також лазерна епіляція недоцільна при наявності хронічних захворювань шкіри, таких як псоріаз, екзема, вітиліго та дерматит у стадії загострення. Процедура можлива під час ремісії, але потрібно попередньо проконсультуватися з дерматологом.

Варикозна хвороба та тромбоз глибоких вен є протипоказаннями до лазерної епіляції, так само як і наявність онкологічних захворювань.

Подряпини, опіки, садна та інші ушкодження шкірного покриву обмежують можливість проведення процедури. Окрім того, під час активного стану герпесу або під час ремісії також варто утриматися від лазерної епіляції.

Ба більше, не можна приймати антибіотики тетрациклінового ряду, діуретики, ретиноїди та нестероїдні протизапальні препарати. Рекомендовано завершити курс лікування, почекати 2 тижні та тільки потім розглядати можливість проведення процедури.

Як підготуватися до лазерної епіляції?

Якщо ви вирішили пройти курс лазерної епіляції, то за два-три тижні до процедури потрібно відмовитися від видалення волосся за допомогою воску, шугарингу або пінцета. В цей час допускається використання лише бритви.

Також за два тижні до процедури не можна засмагати та відвідувати солярії.

За 3 дні до процедури не можна протирати ділянку шкіри, що буде епілюватися, спиртовмісними засобами, а також тими, які містять кислоти чи ретинол.

За 4-8 годин до процедури зону епіляції потрібно ретельно поголити.

Як ви бачите, підготовка до лазерної епіляції – це важливий етап, на який варто звернути особливу увагу.

Що не можна робити після лазерної епіляції?

Два тижні після процедури не можна засмагати, відвідувати солярій чи використовувати автозасмагу.

Три дні після процедури не можна приймати гарячу ванну, а також відвідувати басейн з хлорованою водою.

Окрім того, три дні після процедури не можна відвідувати сауну чи лазню.

Також три дні після процедури не можна протирати зону епіляції спиртовмісними засобами.

Упродовж трьох днів після епіляції потрібно наносити на ділянку шкіри регенерувальні засоби.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти