StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Одна ваша дія викликає у кішок сказ

12 листопада 2023, 11:39
Іноді ви можете ненавмисно активувати у тварини інстинкт мисливця або інстинкт самооборони.
Що робити, якщо кіт підморгує
Є низка причин, чому кішка смикає задніми лапами і нявкає / Колаж Главреда

Гладячи кішку, ви, напевно, помічали, що іноді тварина відповідає досить агресивно. Особливо, коли ви лізете своїми долонями до живота улюбленця. Ця дія котом може розцінитися як замах на його життя, бо черевна зона у "мурчиків" залишається найбільш незахищеною. Але причина може бути і в іншому. Главред розповідає, чому кішка смикає лапами.

"Стусани" часто з'являються під час ігор. У таких випадках кіт охоплює передніми лапами вашу руку, а задніми починає її штовхати.

Це пов'язано з: а) інстинктом полювання; б) інстинктом захисту і самооборони.

відео дня

Чому кішки не люблять, коли чіпають їхні задні лапи - поширені причини

Взагалі причин, чому кішки штовхаються задніми лапами, багато. І все залежить не тільки від характеру тварини, але і від вашого до неї ставлення. Наприклад, якщо ви зазвичай не проявляєте особливої до кота уваги, у нього може з'явитися звичка "самого по собі". У таких випадках будь-яка форма вашої турботи - чи то ігри, чи розчісування шерсті - буде сприйматися вашим улюбленцем як посягання на його особистий простір.

Ось деякі найпоширеніші причини, чому кішка б'є лапою без кігтів.

  • Задні лапи у кішок зазвичай чутливіші, ніж передні. Це пов'язано з розташуванням нервів.
  • Ще одна причина пов'язана з інстинктом захисту. Все просто: ви порушуєте особистий простір кота - він відповідає. Але тут важливо уточнити, що цим пояснюються тільки стусани з кігтями.
  • А ось коли кішка б'є лапою без кігтів, то це пов'язано з інстинктом полювання. Таким чином, кіт нібито атакує свою здобич.
  • Не у всіх, але у багатьох кішок чутлива зона розташована саме у задніх лапах. Це особливо помітно, коли кіт трясе лапами, наче струшує воду.

Крім того, варто враховувати, що будь-яка агресивна реакція улюбленця може бути пов'язана з больовим досвідом - наприклад, якщо людина випадково сильно потягнула лапу кота або її затиснула.

А ось вже коли кішка б'є лапою по обличчю або коли кішка смикає задніми лапами і нявкає - це може бути явною ознакою її невдоволення. В такому випадку гру або погладжування найкраще залишити, щоб не викликати у тварини стрес.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти