StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи потрібно закривати кришку унітазу перед змивом: справа не тільки в гігієні

9 вересня 2024, 15:24
16806
Мікробіологи і бактеріологи однозначні в цьому питанні.
Чи потрібно закривати кришку унітазу перед змивом
Чи потрібно закривати кришку унітазу перед змивом / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Питання, як правильно - закривати кришку унітазу чи ні, викликає суперечки, але мікробіологи і бактеріологи однозначні: кришку унітазу слід закривати, особливо перед змивом. Це не просто правило етикету, а важливий захід для підтримки гігієни і здоров'я у ванній кімнаті.

Чому не можна тримати відкритою кришку унітазу?

Основний аргумент проти відкритої кришки - це поширення бактерій. Коли ви змиваєте воду у відкритому унітазі, формується так звана "аерозольна хмара". Це найдрібніші краплі води, які піднімаються на висоту до 2-3 метрів, пише портал На пенсії.

Що відомо про сайт На пенсії

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". На сайті публікуються корисні поради на всі випадки життя.

відео дня

У цих краплях можуть міститися бактерії та патогенні мікроорганізми, здатні осідати на поверхнях у ванній: рушниках, зубних щітках, косметиці та інших предметах. Це збільшує ризик потрапляння бактерій на шкіру або в організм, що може негативно позначитися на здоров'ї.

Дослідження показують, що такі аерозолі можуть бути джерелом патогенів, а закриття кришки унітазу під час змиву допомагає запобігти їхньому поширенню.

Чому потрібно змивати туалет із закритою кришкою?

Закриття кришки унітазу під час змиву не тільки запобігає поширенню бактерій, а й допомагає знизити ймовірність появи неприємного запаху у ванній кімнаті. Відкритий унітаз сприяє циркуляції запахів, особливо в невеликих приміщеннях. Кришка діє як бар'єр, який утримує неприємні запахи всередині унітазу і перешкоджає їхньому поширенню кімнатою.

Езотеричні аргументи: закривати кришку чи ні?

Згідно з езотеричними вченнями, відкрита кришка унітазу може негативно впливати на енергетику будинку. Езотерики вважають, що відкритий унітаз сприяє відтоку позитивної енергії та може навіть приваблювати негативні вібрації. Деякі також стверджують, що відкритий унітаз "забирає" гроші з дому, створюючи фінансові труднощі.

Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Хоча такі твердження не можна назвати науково обґрунтованими, вони продовжують залишатися популярними серед прихильників езотерики. Вірити в це чи ні - особиста справа кожного.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти