StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Неоднозначний варіант: експерти найкорисніше та найбезпечніше м'ясо - рейтинг

15 травня 2024, 14:10оновлено 16 травня, 18:38
7103
М'ясо є важливою складовою української кухні, і страви з м'яса мають в Україні велику популярність. Главред з'ясував, яке м'ясо вважається найкориснішим.
Неоднозначний варіант: експерти найкорисніше та найбезпечніше м'ясо - рейтинг
Яке м'ясо найкорисніше - м'ясо якої тварини найбезпечніше / Колаж Главред, фото: УНІАН

Найкорисніше м'ясо - це те, яке містить мінімум насичених жирів та багате вітамінами та мінералами. Крім того, вибір найкориснішого м'яса також залежить від способу приготування (наприклад, варення або запікання), оскільки деякі способи обробки можуть збільшити вміст насичених жирів або зменшити корисні властивості продукту. Про те, яке м'ясо найкорисніше розповів в ефірі програми "Життя без обману" журналіст Олексій Душка.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, з чого насправді виробляють популярні продукти, рекомендуємо наш матеріал: Туалетний папір "заміняють": з чого роблять магазинну ковбасу - відповідь здивує.

Яке м'ясо найнебезпечніше

За його словами, при купівлі м'яса курки варто відмовитись від стегон та крилець, адже саме там накопичується велика кількість того, що їсть сама птиця.

Водночас при купівлі свинини Олексій Душка рекомендує відмовитися від купівлі ніжок, а також жирних частин м'яса, тому що саме в жирі накопичуються неприємні речовини, які вживає тварина.

"Найбільше шкідливих речовин можуть накопичуватися у субпродуктах будь-якої тварини. У таких як легені, печінці та нирках. Особливо в печінці і нирках. Тому що ці органи фільтрують все, що потрапляє до організму: і антибіотики, і токсини, і пестициди", - вказує журналіст.

Яке м'ясо найкорисніше

У своєму сюжеті Олексій Душка зазначає, що для того, аби купити м'ясо з меншою кількістю антибіотиків, то у птиці варто звернути увагу на грудинку, а у свині - на спинну частину, вирізку.

"А ось м'ясо, яке можна вважати умовно більш безпечнішим, це кролятина", - додає журналіст.

Експерти зазначають, що кролик - це 100% рослиноїдна тварина і вона вимагає великої кількості клітковини (сіна і тому подібного). Крім того, кролика фактично неможливо змусити їсти якісь комбікорми. Саме це м'ясо вважається найкориснішим для організму людини.

М'ясо кроля містить низьку кількість жиру, особливо насичених жирів, тому є легким для травлення і сприяє збереженню здоров'я серця і судин. Крім того, м'ясо кроля містить багато білка, який є важливим будівельним матеріалом для тканин і м'язів. Воно також багате вітамінами групи B, які підтримують нормальне функціонування нервової системи та енергетичний обмін.

Дивіться відео про те, яке м’ясо є максимально чистим та безпечним:

Крім того, кроликове м'ясо має низький рівень холестерину, що робить його корисним для здоров'я серця і сприяє підтримці здорового рівня холестерину в крові.

"Спробуємо дати кролику хімічний комбікорм. Воно його навіть не цікавить. А ось натуральний корм кролик їсть із задоволенням", - резюмує Олексій Душка.

У сюжеті йдеться, що завдяки фізіології цих тварин проблематично додавати їм у корм антибіотики, а робити ін'єкції кролям дуже дорого, тому виробники намагаються утримувати їх у кращих умовах.

"Ще одне м'ясо, в якому потенційно менше шкідливих речовин – це яловичина", - вказує автор програми "Життя без обману".

Фахівці вказують на те, що яловичина – це м'ясо великої рогатої худоби. Генетика цих тварин не пристосована до інтенсивного годування, тому м'ясо максимально чисте.

Яке м'ясо поживніше - телятина чи яловичина

Олексій Душка наголошує, що поживність в яловичині мікроелементами і вітамінами вища.

"Якщо ми говоримо про телятину, то тут більше води", - вказує журналіст.

Яке м'ясо найнебезпечніше - рейтинг

1 – м'ясо курки-бройлера та індика;

2 – свинина.

Неоднозначний варіант: експерти найкорисніше та найбезпечніше м'ясо - рейтинг
Фото: скріншот із відео

Яке м'ясо найбезпечніше - рейтинг

1 - м'ясо цесарок, качок та перепілок;

2 – телятина, яловичина,

3 – м'ясо кроля.

Неоднозначний варіант: експерти найкорисніше та найбезпечніше м'ясо - рейтинг
Фото: скріншот із відео

Олексій Душка також зазначає, що найменше шкідливих речовин, таких як антибіотики, все ж таки у домашньому м'ясі, за умови, що воно дійсно домашнє.

Хто такий Олексій Душка

Олексій Володимирович Душка (31 серпня 1984, Дніпродзержинськ, Українська РСР, СРСР) — український журналіст, телеведучий, повідомляє Вікіпедія.

2005 року розпочав працювати на телеканалі "1+1". Починав як кореспондент "ТСН", спеціалізувався на журналістських розслідуваннях. 2009 року в етері "1+1" виходить спецпроєкт Душки "У бога за пазухою" про зловживання серед духовенства. За цю серію матеріалів отримує персональний "Телетріумф".

У 2010—2011 роках працював над проєктом "Особиста справа". Кожна програма присвячена окремій темі: викриття обману у супермаркетах, знахабніла мафія на кладовищах, тест питної води, результат.

З червня 2012 року був автором, редактором та ведучим програми "Територія обману" в якій споживчі дослідження перетинаються із провокаціями та експериментами. За неї 2012 року був номінованим на премію "Телетріумф".

З 2021 року веде програму "Прихована небезпека" на "ICTV" про загрози у повсякденному житті.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти