StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо ідеальний час, коли вмикати побутову техніку, щоб заощаджувати світло

4 жовтня 2023, 22:51
Не слід включати техніку у пікові години - це може перевантажити мережу. А ось у непікові години тариф на світло іноді дешевший.
Відключення світла
Відключення світла можливі вже восени - подбайте про альтернативні джерела живлення / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Питання, як максимально заощадити на електроенергії, стає все актуальнішим в осінньо-зимовий період. Крім того, українцям доведеться розраховувати на альтернативні джерела енергії у зв'язку з можливими екстреними відключеннями світла через удари РФ, що поновилися.

Фахівці L&R Renewables склали графік ідеального часу, коли найкраще включати побутову техніку, щоб заощаджувати світло і, відповідно, рахунки.

Як пише Express, слід враховувати загальне навантаження на мережу - пікові і непікові години. У непікові години комунальні підприємства можуть дещо знижувати тариф. Крім того, це знизить навантаження на мережу в пікові години.

Коли ж найкраще включати прилади? Фахівці відповідають - вранці і пізно ввечері. У цей час, як правило, спостерігається найнижчий попит на електроенергію, тому такі прилади, як посудомийні машини, пральні машини або навіть сушарки для одягу, можуть бути "енергоефективнішими".

Як економити рахунки за світло - дивіться відео:

Коли краще не вмикати техніку?

Оскільки більшість людей працюють з 9 до 17:00, а діти закінчують школу о 15:00, не дивно, що години пік зазвичай припадають на період з 15:00 до 18:00.

В цей час тарифи на електроенергію можуть бути вищими, а електрична мережа відчуває підвищене навантаження.

Як заощадити на світлі

Скористайтеся природним світлом. Власники нерухомості можуть максимально використовувати природне освітлення та мінімізувати використання штучного освітлення, щоб заощадити гроші на електроенергії.

У теплу погоду власники будинків повинні розглянути можливість використання таких приладів, як пральні машини, сушарки або посудомийні машини, ближче до вечора, коли температура стає нижчою, щоб зменшити навантаження на кондиціонери.

Не забувайте про існування розумної техніки і таймерів. Деякі прилади мають вбудовані функції або можуть бути підключені до систем розумного будинку, щоб домовласники могли планувати використання певних приладів.

Тариф на світло у жовтні 2023

Як писав Главред, у жовтні українці платитимуть за електрику за тим же тарифом, що і у вересні, сказав глава Міненерго. Тариф становить 2,64 грн за кіловат/годину.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти