StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Нажаль" чи "на жаль" – як правильно: якої помилки ми часто припускаємося

7 серпня 2024, 17:37оновлено 8 серпня, 16:17
198
Досить часто це словосполучення пишуть неправильно.
Украинский язык, Ольга Багний
Як правильно - "нажаль" чи "на жаль"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Коли ми хочемо висловити жаль щодо чогось або сказати, що було б краще, якби якась ситуація не сталася, то ми використовуємо словосполучення "на жаль". Проте не завжди його пишуть правильно – досить часто зустрічається неправильне написання цього словосполучення.

Радимо також прочитати такий матеріал: "Зараз" і "тепер" – чому це не одне і те ж саме: яка відмінність між цими словами

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, яку поширену помилку багато хто робить і як її уникати.

відео дня

"На жаль багато хто пише "на жаль" разом або через дефіс. А треба писати "на жаль" окремо й обов’язково виділяти комами", – зазначила вона.

Також Багній додала, що така ж сама історія і "з будь ласка": пишемо окремо – не разом і не через дефіс – і виділяємо комами, бо саме так правильно.

Дивіться відео про те, як правильно - "нажаль" чи "на жаль":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що означає "давати наганяй". Ми усі час від часу чуємо подібні фразеологізми, але не усі знають, що вони насправді означають.

Також раніше Ольга Багній розповіла, як правильно – "переказувати гроші" чи "переводити гроші". Зі словом "гроші" можна вживати обидва згадані вище слова – і переказувати, і переводити. Але у кожному з цих випадків фраза матиме зовсім інше значення.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти