StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Справжні українські пампушки із заварним кремом: відомий кухар показав рецепт

20 березня 2024, 15:40оновлено 20 березня, 16:18
Главред розповість, як приготувати пампухи та потішити ними дітей.
Справжні українські пампушки із заварним кремом
Справжні українські пампушки із заварним кремом / коллаж: Главред, фото: скриншот

В українській кухні є безліч різних рецептів не тільки солоних страв, а й десертів. Ми розповімо, як приготувати справжні українські пампушки, які завжди так люблять діти.

Що потрібно на пампушки

Один із найкращих кухарів в Україні та суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський показав рецепт дивовижних пампушок, які приготував разом із дітьми.

Інгредієнти:

відео дня
  • 250г молока
  • 1 яйце
  • 50г масла 82.5%
  • 3 ст. л. цукру з гіркою
  • 11г дріжджів сухих
  • 25-30г живих дріжджів
  • дрібка солі
  • 450 г борошна
  • 1 ст. л. коньяку
  • рослинна олія для смаження 500г

Як приготувати українські пампушки

У тепле молоко необхідно ввести цукор і сухі дріжджі, дати активізуватися дріжджам 10-14 хвилин до утворення піни, потім додати половину борошна, замішати тісто і поставити в тепле місце під плівкою. Коли добре підійде, обім'яти, ввести яйце, вимішати, ввести розтоплене, ще тепле вершкове масло, знову вимішати, ввести борошно, що залишилося, - знову добре вимішати руками, закінчуючи процес на столі. За необхідності додавати борошно. Загалом на тісто може піти близько 440 г борошна, сіль варто класти в другу частину борошна.

Коньяк або горілку в тісто можна вводити разом із яйцем. Для аромату можна скористатися ванільним цукром - додавши 1 пакетик, а вершкове масло можна замінити олією. Тісто має бути дуже м'яким, еластичним і не прилипати до рук. Також важливий момент - на кухні має бути тепло.

Одразу після цих дій тісто знову потрібно відправити під плівку і в тепле місце, щоб воно підійшло, потім обім'яти, сформувати кульки, викласти на деко, трохи приплюснути і накрити знову плівкою.

У цей час час розігріти олію і акуратно, за допомогою лопатки зняти пончик з аркуша і перекласти в олію, після чого добре обсмажити з 2-х боків до рум'яності. Тримайте середню температуру вогню (якщо є термометр 180 градусів).

Готові пончики можна фарширувати варенням або всім чим вам завгодно за допомогою кондитерського мішка. Найчастіше роблять заварний крем:

  • 200 г молока
  • 4 жовтки
  • 20г картопляного крохмалю
  • 10г ванільного цукру
  • 100г білого шоколаду
  • 50г масла

Після всього посипати цукровою пудрою і насолодитися разом із дітьми.

Хто такий Володимир Ярославський?

Володимир Ярославський - український шеф-кухар, керуючий і співвласник ресторану "Lucky", бренд-шеф магазину "Good Wine", а також суддя проєкту "МастерШеф Україна". Один із 25 найкращих шеф-кухарів України за версією Фокус-лістингу 2011 року.

Дивіться відео про те, як приготувати українські "пампухи":

@yaroslavskyi.vova Пампухи Готував пампухи для моїх улюблених племінників, а тому використовував молочні продукти органічного виробництва від Органік Мілк . Для мене дуже важливо, щоб діти харчувалися натуральними продуктами, яким я довіряю. Інгредієнти: 250г молоко 1 яйце 50г масла 82.5% 3 ст. л. цукру з гіркою 11г дріжджі сухі/25-30 живих дрібка солі 450г борошна 1 ст. л. коньяку рослинна олія для смаження 500г Готуємо: ?в тепле молоко ввести цукор і сухі дріжджі ?дати активізуватися дріжджам 10-14 хвилин до утворення піни ?додати половину борошна, замішати тісто і ставимо в теплому місці під плівкою ?коли добре підійде, обмяти, ввести яйце, вимішати ?ввести розтоплене, ще тепле вершкове масло, вимішати ?ввести борошно, що залишилася - знову добре вимішати руками, закінчуючи процес на столі! При необхідності додавати борошно. У мене взяло тісто всього 440г борошна ?сіль кладу в другу частину борошна ❗️Коньяк або горілку можна вводити разом з яйцем ❗️Для аромату можна скористатися ванільним цукром - додавши 1 пакетик ❗️Вершкове масло в рецепті можна замінити рослинним ❗️Тісто має бути дуже м’яким, еластичним але переставати прилипати до рук ❗️Важливо не робити занадто щільне тісто ❗️На кухні повинно бути тепло ❗️Додайте трохи цедри у тісто? Далі: ?знову тісто під плівку і в тепле місце - підійти ?потім обмʼяти і сформувати кульки, викласти на деко, трохи приплюснути і накрити знову плівкою і дати підійти ?розігріти рослинну олію і акуратно, за допомогою лопатки зняти пончик з листа та перекласти в олію ?добре обсмажити з 2-х сторін до рум’яності Тримайте середню температуру вогню, якщо є термометр 180 градусів, якщо є фритюрниця ще крутіше ?спробуйте перший пончик - в середині повинен бути готовий, якщо сируватий - зменшити вогонь Готові Пончики можна фарширувати варенням або всім чим вам завгодно за допомогою кондитерського мішку: В мене заварний крем з білим шоколадом: 200г молоко 4 жовтка 20г картопляного крохмалю 10г ванільного цукру 100г білого шоколаду 50г масло Після всього посипати цукровою пудрою і насолодитися разом Ваш шеф-ласун ? #партнерськийпост♬ оригінальний звук - Українські Новинки??

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти