StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Які речі не можна тримати в ванній кімнаті: від мила до рушників - список

13 вересня 2024, 16:55оновлено 14 вересня, 19:32
22257
Ванна кімната може здаватися зручним місцем для зберігання різних речей, таких як засоби гігієни, рушники та інші предмети.
Які речі не можна тримати в ванній кімнаті: від мила до рушників - список
Які речі краще не зберігати в ванній / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Варто зважати на важливий нюанс - через вологість та перепади температури слід бути уважними до того, що саме зберігається у ванній. Річ у тім, що це може призвести до розмноження бактерій та псування речей. Про речі, які не варто зберігати в ванній розповіли експерти Plumb London.

Експерти також пояснили, як очистити стару ванну до білого кольору. Якщо ви не знаєте, як зробити так, щоб ванна знову стала білою, можете спробувати на практиці почистити її одним із засобів, що застосовується проти іржі.

Мило

Тверде мило може накопичувати бруд і мікроби, а у вологих умовах ванної бактерії поширюються ще швидше. Краще використовувати рідке мило в дозаторі, оскільки його легше підтримувати в чистоті.

відео дня

Ліки

Ліки можуть втратити свою дієвість під впливом коливань температури і вологи. Деякі з них потрібно зберігати в сухому прохолодному місці або навіть в холодильнику. Тому ліки краще тримати поза ванною кімнатою.

Прикраси

Прикраси можуть окислюватися через вологість, що призводить до появи іржі. Тому варто зберігати їх у сухих місцях, бажано в іншій кімнаті.

Зубні щітки

Зубні щітки можуть накопичувати бактерії, особливо у вологих умовах ванної. Щоб уникнути цього, зберігайте їх у шафці або в іншій добре вентильованій кімнаті.

Косметика та парфуми

Температурні коливання у ванній можуть погіршити якість косметичних засобів. Щоб уникнути псування, зберігайте косметику в сухому місці, а парфуми тримайте подалі від вологості, аби вони не втратили аромат.

Що таке ультразвукова ванна?

Ультразвукова ванна - це резервуар, в який наливається рідина. Це може бути миючий склад, вода і т.д. На стінках чи дні ємності встановлені випромінювачі ультразвукових хвиль. Багато моделей пристроїв також припускають наявність нагрівальних елементів. Вони підтримують температуру на певному рівні, підвищуючи якість чищення. Для активації ультразвукових випромінювачів використовують електронний генератор, пише Lebedka.ua.

Електроприлади

Електроприлади у ванній мають бути водонепроникними. Перед використанням перевіряйте інструкції виробника, аби уникнути небезпеки ураження електричним струмом.

Рушники

Вологі рушники можуть стати джерелом бактерій та плісняви. Використовуйте вентилятори або тримайте вікна відкритими, щоб рушники могли добре висихати між використаннями.

Книги

Читання у ванній приємне, але волога може пошкодити ваші книги. Краще тримати їх подалі від ванної кімнати, аби уникнути псування.

Леза для бритви

Запасні леза для бритви, залишені у вологій ванній, можуть заржавіти. Тримайте їх у сухому місці, щоб зберегти їхній стан.

Дотримання цих простих порад допоможе зберегти ваші речі та забезпечити гігієнічні умови у ванній кімнаті.

Як запобігти нальоту на душовій кабіні?

Щоб уникнути появи вапняного нальоту, який утворюється на внутрішньому боці скла, після кожного приймання душу скло потрібно витирати зверху донизу гумовим скребком або тканиною. Категорично не рекомендується застосовувати щетинні щітки, оскільки вони дряпають скляну поверхню.

Також Главред розповідає, як очистити ванну від застарілого нальоту. Що швидко розчиняє вапняний наліт - так це звичайний розчин, для приготування якого знадобляться лише засіб для миття посуду, оцет, сода і вода.

Нагадаємо також, чим обробити стіни від вогкості та грибка. Багато хто часто шукає спеціальний засіб від цвілі в домашніх умовах, але все одно забуває, що з грибком може впоратися звичайна і дешева білизна.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти