StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як супермаркети змушують купувати більше: чоловік викрив 6 трюків

16 вересня 2024, 14:18
6172
Ці хитрощі супермаркетів розроблені для того, щоб спонукати вас до незапланованих витрат.
Як супермаркети змушують людей купувати більше
Як супермаркети змушують людей купувати більше / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Користувач TikTok із ніком sabrisuby розповів про шість хитрощів, які супермаркети використовують, щоб змусити нас купувати більше, ніж планувалося.

У своєму відео чоловік пояснює, що магазини вміло маніпулюють купівельною поведінкою за допомогою різних психологічних прийомів.

Фрукти та овочі біля входу. Це створює ілюзію здорового вибору і підштовхує до покупок, оскільки ви починаєте свій шопінг із чогось корисного. Цей ефект називається "здоров'я-гало" - покупець почувається краще, зробивши "правильний" вибір, що збільшує ймовірність заповнити кошик іншими товарами.

відео дня

Молоко і яйця в кінці магазину. Основні продукти, такі як молоко, яйця і хліб, розміщені в глибині супермаркету. Щоб їх купити, доводиться пройти повз полиці з дорожчими і менш корисними продуктами, що збільшує шанс незапланованих покупок.

Як ще хитрують власники супермаркетів?

Підлога в багатьох супермаркетах викладена плиткою, щоб візок видавав багато шуму і змушував покупців сповільнюватися та переглядати більше товарів. Найдорожчі товари майже завжди розміщуються на рівні очей, щоб миттєво приваблювати потенційного покупця. Відсутність вікон у магазинах також допомагає продавати більше.

Відсутність вікон усередині приміщення створює відчуття "призупиненого часу", яке спонукає покупців сповільнитися і проводити більше часу в магазині.

Великі візки. Візки для покупок стали втричі більшими за останні десятиліття. Чим більше місця у візку, тим більша ймовірність, що ви наберете більше товарів, ніж планували.

Товари на рівні очей. Найдорожчі та найвигідніші для магазину продукти розташовуються на рівні очей покупця, що робить їх більш помітними та привабливими. У той час як дешеві товари розміщуються нижче, де їх важче помітити.

Нездорова їжа на касі. Чекаючи на касі, покупці вже втомилися ухвалювати рішення і можуть легше піддатися спокусі взяти щось шкідливе, наприклад, шоколадні батончики або газовану воду. Це місце - справжня пастка імпульсивних покупок.

Маркетингові прийоми та упаковка. Багато товарів спеціально оформлені яскраво і привабливо, щоб підсвідомо притягувати увагу і викликати бажання купити їх, навіть якщо вони вам не потрібні.

Дивіться відео про те, як супермаркети змушують людей купувати більше:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти