StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Коли солити картоплю при варінні: відомий кухар розповів надзвичайний секрет, який здивує

16 вересня 2024, 11:41оновлено 17 вересня, 14:50
53315
Щоб варена картопля вийшла смачною і при цьому оригінальною, потрібно знати кілька правил. Можна додати й особливу "родзинку", про яку мало хто здогадується.
Карштошка, соль
Коли солити картоплю при варінні/ колаж: Главред, фото: скрін, depositphotos.com/ua

Варіння картоплі зазвичай вважається дуже простою справою. Мовляв, що там її готувати – досить поставити каструлю на плиту, кинути туди подрібнену картоплю і зварити до готовності. Але насправді не все так просто. Якщо ви хочете, щоб ця страва вийшла не буденною, а дуже смачною, ароматною і при цьому оригінальною, потрібно відійти від звичного способу готування цього продукту і додати кілька цікавих "штрихів".

Радимо також прочитати матеріал: Знайти 4 відмінності між двома моряками зможуть тільки найкмітливіші: загадка на швидкість

Також є важливим питання, коли додавати сіль при варінні картоплі. Це також має визначальне значення, щоб страва вийшла надзвичайно смачною.

Відомий український кухар Євген Клопотенко у програмі "Сніданок з 1+1" розповів, як зварити картоплю, щоб вона вийшла дуже смачною і при цьому оригінальною.

"Для того, щоб зробити мішленівський продукт, треба знати дуже мало, але дуже чітко виконувати деякі правила. Картоплю треба варити 30 хвилин в уже киплячій воді. Дуже важливо перевіряти, коли вона вже буде зварена. Дуже важливо цей момент спіймати – інколи треба варити 30 хвилин, інколи 25 хвилин", – зазначив Клопотенко.

Але якщо ви хочете зварити картоплю швидше, то треба порізати її дрібними шматочками. А якщо є трохи більше часу, то можна просто варити навіть і цілою.

Як правильно варити картоплю

Кухар поділився секретом, що можна додати під час приготування картоплі, щоб вона вийшла не лише смачною, а й оригінальною.

"Але ми пам’ятаємо, що для того, щоб зробити будь-який продукт смачним, його треба зробити ароматним. Тому беремо лавровий лист, а якщо немає – беремо часник, або беремо духмяний перець і кидаємо це до пюре. Я зазвичай використовую лише два зубчики часнику. Кидаю і варю картоплю з цим часником. Таким чином у мене виходить часникова вода, у якій відварена картопля", – поділився порадами Клопотенко.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Коли додавати сіль у воду для варіння картоплі

Під час додавання солі потрібно пам’ятати, що її кількість треба розраховувати, зважаючи на кількість води, а не на кількість картоплі. Можна дотримуватися пропорції 1 столова ложка солі на 2 л води.

Блогерка, яка публікує відео на YouTube-каналі "Яскраве Сонце", зазначила, що картоплю потрібно посолити на початку приготування.

Дивіться відео про те, як приготувати смачну картоплю:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти