StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як не допустити заповзання павуків у ваш дім: експерти назвали чарівний інгредієнт

27 серпня 2023, 23:55
8894
Виявляється, що лише один природний інгредієнт буде тримати на відстані усіх павуків.
павук
Як не допустити заповзання павуків у дім? / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, unsplash.com

З наближенням сезону павуків багато арахнофобів з жахом шукатимуть способи, як не допустити проникнення цих восьминогих істот у будинок. На щастя, немає потреби жити в стані постійного страху перед волохатими членистоногими. Виявляється, що лише один природний інгредієнт буде тримати на відстані усіх павуків.

Як пише Mirror із посиланням на експертів, арахнофобам обов'язково потрібно мати вдома трохи лаванди. Павуки терпіти не можуть лаванду і тікають подалі від цього запаху. Тому ефірна олія з ароматом лаванди може зробити свою справу, оскільки аромат пошириться по дому.

Уся справа в тому, що лаванда містить такі сполуки, як ліналоол і ліналілацетат, які, як кажуть, мають репелентні (відштовхуючі) властивості. Якщо ви самі не в захваті від запаху лаванди, то є ряд інших інгредієнтів, які не дозволять павукам почуватися занадто комфортно у вашому домі. Зокрема, м’ята або олія м’яти перцевої чудово замінюють лаванду.

відео дня

"Від однієї лише думки про те, що павуки проникають у мільйони будинків, у нас проходять мурашки. Шлюбний сезон павуків у розпалі, а це означає, що багато хто з нас може стикатися із ними. Ніхто не хоче, щоб павуки повзали по його дому, тому є кілька речей, які ви можете зробити, щоб утриматися від них. Наприклад, павуки ненавидять запахи лаванди та м’яти, тому варто розбризкати ці аромати у вашому домі. Також важливо закрити будь-які діри в домі, куди вони потенційно можуть пролізти. Подібні профілактичні заходи найкращі для того, щоб не допустити цих восьминогих комах!", - каже експерт Нік Шелок.

Нагадаємо, раніше Главред розповідав, що чоловік поділився хитрим трюком, як охолодити дім у літню спеку. Все, що вам потрібно зробити, це замочити кілька рушників у холодній воді, а потім розвішати їх біля вікон і дверей. Саме цей простий трюк допоможе охолодити повітря та зробити перебування в приміщенні комфортнішим.

Також гуру прибирання показала, як зробити блискучими сидіння в авто. Для цього знадобиться один предмет, який точно знайдеться у вашій кухонній шафі. Шалений фокус приводить у захват!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти