StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися мишей: названо найефективніші способи

5 вересня 2024, 10:49
18077
Що робити, якщо вдома дуже багато мишей? Є кілька ефективних способів боротьби з настирливими гризунами.
Миша, сода
Що робити, якщо вдома дуже багато мишей / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Якщо в будинку завелися миші, то може здатися, що не існує способу їх позбутися. Їх дійсно нелегко прогнати. Главред розібрався, як зробити, щоб миші пішли.

Миші можуть бути дуже небезпечні, оскільки є переносниками багатьох хвороб. Крім того, миші гризуть і псують абсолютно все, починаючи від їжі і закінчуючи гумовими чобітьми. Тому важливо виявити і запобігти зараженню мишами у вашому домі, і неважливо, де вони ховаються - у стінах, підвалі, на горищі або в гаражі.

Фахівці кажуть, що миші за своєю природою ведуть нічний спосіб життя і дуже обережні. Вони часто чекають, поки в будинку не стане тихо, перш ніж почати шукати корм. Пік активності мишей зазвичай припадає на період з 2 до 4 години ранку, але якщо навколо немає загроз і є багато їжі, миші можуть розслабитися і вийти на пошуки продуктів у будь-який час, пише goodhousekeeping.com.

відео дня

Якщо ви помітили одну мишу, значить десь поруч ховаються й інші. Одна самка миші може мати до восьми виводків на рік, народжуючи до 100 молодих мишей. Таким чином, якщо ви бачите мишу при денному світлі, це свідчить про дуже велику популяцію мишей, яких занадто багато і вони дуже голодні, тому не чекають темряви, щоб поїсти.

Як позбутися мишей

Немає швидкого, легкого або гарантованого способу позбутися мишей. Найчастіше потрібно буде вчинити низку дій.

1. Знайдіть точки входу.

Перш ніж миші зможуть влаштуватися у вашому будинку, їм потрібно знайти спосіб проникнути всередину. Підвали, горища, підвальні приміщення і щілини навколо вікон і дверей - усе це можливі точки проникнення. З'ясуйте, звідки вони пробираються в будинок, де вони живуть і будують гнізда, а потім встановіть пастки в цих місцях.

2. Мишоловки - це один із найефективніших способів позбутися мишей, які оселилися у вашому домі. Розташуйте мишоловки в найбільш вразливих місцях вашого будинку, наприклад, уздовж стін і за сміттєвими баками.

Липкі або клейові пастки для мишей не лише негуманні, а й неефективні, оскільки дорослі миші швидко вчаться уникати їх. Аналогічно не варто використовувати родентициди через ризик випадкового отруєння, особливо дітей і домашніх тварин.

Які мишоловки використовувати:

  • Пастки, що замикаються. За правильного використання вони швидко вбивають мишей, що робить їх ефективним і більш гуманним способом знищення всієї популяції.
  • Електричні пастки. Ці мишоловки заманюють мишей у камеру, а потім вбивають їх електричним струмом. Вони спеціально розроблені так, щоб люди і домашні тварини не постраждали.

3. Приберіть у гаражі. Миші люблять машини так само, як і вдома. Якщо вони потраплять у гараж, то можуть запросто вирішити жити під капотом вашого автомобіля. Коли вони почнуть жувати дроти - можуть серйозно пошкодити автівку. Обмотка проблемних ділянок стрічкою від гризунів може допомогти запобігти поверненню мишей.

Як позбутися мишей у квартирі - найефективніший спосіб

Отже, існує безліч різних способів боротьби зі шкідниками, проте далеко не всі підходять для будь-яких ситуацій.

Є один метод, який є досить ефективним та універсальним - він обов'язково має допомогти назавжди позбутися мишей у домі.

Для приготування такого засобу від мишей знадобляться всього три інгредієнти. Основним діючим компонентом буде сіль.

Насипте в приготовлену ємність 1 чайну ложку звичайної кухонної солі. Додайте 1-2 чайних ложки концентрованої перцевої м'яти і 1 чайну ложку березового дьогтю.

Усе ретельно перемішати і вмочити в отриманій суміші кілька ватних дисків або невеликих шматочків тканини. Їх потрібно розкласти в тих місцях, де миші найчастіше пробігають, а ще краще - закласти в нори шкідників.

Запах цього засобу відлякає гризунів, і вони назавжди покинуть ваш будинок.

Як позбутися мишей у будинку за допомогою соди

Існує ще один дуже цікавий спосіб, який дасть змогу вивести мишей з дому.

Головний інгредієнт смертельної приманки - звичайна харчова сода.

В організмі гризунів цей компонент викликає опік слизовий і поступову загибель зсередини.

Для приготування суміші потрібно взяти одну столову ложку соди, одну столову ложку борошна, одну столову ложку цукру і столову ложку води.

Усе перемішати. Якщо виходить сухувато, додайте ще води. Із цієї суміші потрібно накрутити кульки, підсушити їх і покласти

у тих місцях, де бігають миші - під холодильником, шафами, плитою, у шафках.

Приманку потрібно регулярно буде оновлювати, поки ласощі залишаться недоторканими. Це означатиме, що мишей у будинку більше немає.

Раніше Главред писав, як позбутися кротів на ділянці. Детальніше читайте в матеріалі: Врятує від яблуневої плодожерки і позбавить кротів: що поливають сіллю на городі.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти