StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Без пасток та отрути: народні засоби від мишей - гризуни тікатимуть самі

22 липня 2024, 12:18оновлено 26 липня, 22:54
836
Боротьба з гризунами – це завжди важко. Тому Главред розповідає, що потрібно зробити, щоб миші пішли з дому.
Без пасток та отрути: народні засоби від мишей - гризуни тікатимуть самі
Народні засоби від мишей / колаж: Главред, фото: pixabay

Боротьба з мишами в будинку – постійна проблема. Ці маленькі гризуни завжди прагнуть пробратись у дім та оселитись там. Тому дуже важливо знати, як швидко позбутися мишей народними засобами.

Вам також може бути цікаво: Щурів та мишей в саду більше не буде: чим потрібно обробити ділянку.

Народні засоби від мишей

відео дня

Звичайно, ви можете купити спеціальну пастку або хіміками, які допоможуть боротись із цими шкідниками, але головною перевагою народних засобів є те, що вони практично не вимагають витрат. Більшість матеріалів для них можна знайти буквально під рукою або придбати за низькою ціною. Ось кілька з них:

  1. Налийте в скляну пляшку з широким горлом трохи соняшникової олії і покрутіть її таким чином, щоб олія розтеклася по всіх стінках посудини. Після цього розмістіть пляшку під нахилом, шийкою вгору і залиште на ніч. Для більшого ефекту можна помістити туди приманку. Вже вранці там будуть гризуни, які не можуть вибратися з ємності.
  2. Змішайте 1 столову ложку цукру, 1 столову ложку борошна з 400 грамами гіпсу. Додайте трохи олії і розкладіть суміш по тарілках, по всьому будинку. Така домашня приманка допоможе позбутись мишей.
  3. Насипте в миску рівні частини цукру, борошна і соди, долийте води так, щоб вийшло тісто, скачайте з нього кілька кульок і розкладіть у потрібних місцях.
  4. Лавровий лист теж допомагає боротись з гризунами. Усе, що потрібно - подрібнити спецію і розкидати по місцях, де були виявлені миші.
  5. Миші не переносять запах кондиціонера для білизни. Помістіть тканину, оброблену кондиціонером, біля входу в оселю чи місцях, де можуть з'явитися гризуни. Мінус цього методу в тому, що кондиціонер швидко вивітрюється і через деякий час запах зникне. Доведеться час від часу міняти речі на свіжооброблені.
  6. Олія перцевої м'яти – ще один засіб для боротьби з гризунами. Нанесіть кілька крапель м'ятного масла на ватні диски і залиште в тих місцях, де зазвичай з'являються миші. Чим більше ви розкладете просочених м'ятою дисків, тим меншим є ризик того, що миші заповзуть до будинку, оскільки запах буде занадто сильним.

Який запах не переносять миші

На щастя, існує досить велика кількість речей, які відлякують гризунів, наприклад, неприємний для них запах. Серед них:

  • Запахи рослинного походження, а саме: кінза, ромашка, м’ята, полин, бузина, чернокорень, пижмо, коріандр.
  • Запах хлорки, аміаку або оцту.
  • Синтетичні ароматизатори.

Як позбутися мишей за допомогою оцту

Як вже згадувалося, гризуни не переносять сильні запахи через їхній гострий нюх. Яблучний оцет має кислий різкий аромат, який добре відлякує багатьох істот, у тому числі мишей. Якщо ви не переносите запах оцту, то розбавте його водою – навіть у такому вигляді він діятиме на мишей. Розпорошіть розчин з оцту по периметру вашого будинку, а також у місцях, де люблять з'являтися гризуни.

Чим небезпечні миші?

Миші можуть бути небезпечними для людей та тварин через різні захворювання, які вони можуть передавати. Одним з найбільш серйозних захворювань, яке може бути передане мишами, є лептоспіроз. Це захворювання передається через контакт з водою або грунтом, який містить бактерії роду Leptospira, які можуть бути відразу передані від мишей до людей. Симптоми лептоспірозу можуть бути різними, від легких до важких форм, і включають головний біль, лихоманку, біль у м'язах та інші. Крім лептоспірозу, миші також можуть передавати інші захворювання, такі як сальмонельоз, туляремія, гепатит А та вірус Ласса.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти