StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Істинно українська страва: дівчина показала, як приготувати качану кашу

27 лютого 2024, 19:30оновлено 29 лютого, 21:45
Україна славиться своїми національними стравами. Деякі з них трохи загубилися. Главред розповість про один з них.
Дівчина показала, як приготувати качану кашу
Дівчина показала, як приготувати качану кашу / колаж: Главред, фото: скріншот

В історії української кухні є страви, про які українці мимоволі забувають у сучасності. Однак, багато хто з них з них досить незвичайні і гідні бути приготованими і в нинішні часи. Однією з таких страв є качана каша. Ми розповімо, як її приготувати.

А якщо вам цікаво все, що пов'язано з кулінарією, читайте наш матеріал - Для чого дірки в овочечистці: факт, про який багато хто не здогадується.

Качана каша-історія

Згідно зі словами етнолога з Полтавщини Олени Щербань, яка популяризує гасторономічну культуру всієї Лівобережної України, як пишуть у редакції Факти, качаній каші більше 300 років. Ця каша грала роль весільного обряду і була популярною тільки на Полтавщині. Яйця - символ продовження роду, птах - символ весілля. У цю страву вкладається багато роботи і дорогоцінні продукти, які раніше були тільки на панських кухнях.

відео дня

Качана каша - рецепт

Качану кашу приготувати досить не важко, однак, це займає багато часу і сил.

Вам знадобиться:

  • пшоно
  • яйце
  • борошно
  • Сила

Як приготувати:

Для того, щоб приготувати 100 грам пшона, знадобиться близько десятка яєць. Яйця необхідно збити в однорідну масу і додати до пшона, після чого викочувати долонею до тих пір, поки кожне зерно пшона не зануриться в яйце. Потім необхідно додати борошно і виконати той же рух. Повторювати цей цикл необхідно 88 разів за традицією, адже вісімка - це символ нескінченності. Однак, можна робити це і стільки разів, поки вас не влаштує розмір зерна пшона, викоченого в яйці і борошні. Потім кашу необхідно висушити в духовці і зварити в курячому бульйоні, подавати можна з грибною підливою.

Дивіться відео про те, як приготувати качану кашу:

@valeria.matrokhina Качана каша ? або українське пшоното, чим не альтернатива італійському ризото? Для каші: 100 г пшона 4-5 курячих яєць (на скільки у вас вистачить сил) 100-200 г шеничного борошна (так само як і з яйцями) 1. Яйця збити, в іншу ємність висипати борошно, а пшоно викласти в ємність з пласким дном, мені так катати зручніше. 2. За черзі додавати яйця та борошно, дуже маленькими порціями, і викачувати кожен раз, чим більше шарів накачаєте, тим більшими будуть зернятка каші (при варці смороду збільшаться десь в 2 рази) 3. Зернятка каші викладаємо на деко та підсушуємо в духовці при температурі 60 °C приблизно 30-40 хвилин. 4. Після сушіння варимо в курячому бульйоні ще 40 хвилин, або до готовності крупинок пшона всередині кульки, варіння в бульйоні - це, як на мене, головний секрет смаку цієї каші. Можна варити і в воді але буде не ті. 5. У мене вийшов десь 1 літр бульйону і каша повністю його ввібрала, після того як вона була готова я ще додала трішки вершкового масла для кремової текстури. 6. Також не забувайте про сіль та перець. Качана каша-це основа, гарнір, тому її можна подавати до м'яса, додавати до перших страв або смакувати із підливою. Каша зварена в бульйоні має дуже повноцінний та довершений смак. Тут справа вашої фантазії?? Чи треба рецепт грибної підлити чи в шкірного він свій? ? Як вам така страва і чи чули раніше про качану кашу? Чекаю на ваші відмітки від тих, хто теж наважитися готувати❤️ # качанакаша# автентичністрави# українськакухня♬ оригінальний звук-Валерія Матрохіна / Майстер шеф

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти