StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Жодної гіркоти: як приготувати цибулю, щоб вона була солодкою та ніжною

11 лютого 2024, 17:02
Можливо, ви весь цей час неправильно готували цибулю.
Жодної гіркоти: як приготувати цибулю, щоб вона була солодкою та ніжною
Як смачно приготувати цибулю / Колаж Главред, фото kitchenstories.com, flickr (Greg Zenitsky)

Цибуля є основою багатьох рецептів, і без правильної підготовки цього інгредієнта ви можете виявити, що ваші страви трохи буденні. Від соусів для пасти до каррі та супів - скромна цибуля не отримує належної уваги, бо без неї просто не можна готувати. Цей простий кулінарний хак від шеф-кухаря Джеймі Олівера допоможе поліпшити ваші рецепти, пом'якшивши будь-яку гіркоту, присутню в цибулі, і додавши солодкість до ваших страв, що допоможе посилити смак усіх ваших страв, пише Mirror.

Як готувати цибулю, щоб вона була солодкою

У своєму шоу "Джеймі готує італійське", телешеф розповів, що навчився цій пораді з підготовки цибулі в італійки Нонни Розанни, яка надає цибулі м'якшого смаку і допомагає позбутися різкої гіркоти, яка може не сподобатися деяким людям.

  • "Я використовую її трюк з миттям нарізаної цибулі, щоб зробити її м'якшою, і ця волога також допомагає додати додаткову солодкість у процесі приготування!", - пояснив він.

Таке миття цибулі допомагає позбутися гіркоти завдяки системі захисту, якою володіють коренеплоди і яка призначена для того, щоб тварини не їли їх у дикій природі.

відео дня

Рецепт, який Олівер використовував для демонстрації цього способу, являв собою лінгвіне з креветками і тунцем, і він пояснив, що для початку потрібно дрібно нарізати цибулю, а потім замочити її в мисці з водою. Якщо ви побоюєтеся, що цибуля може виявитися занадто солодкою, оскільки всю її гостроту видалено, то завжди можна додати трохи білого оцту, щоб компенсувати це і створити приємний контраст, радить Олівер.

Коментатори швидко відгукнулися на цей пост, а один із них зауважив, що в деяких культурах ця порада добре відома, і більшість людей, найімовірніше, вже використовують її під час приготування страв із цибулею: "Чувак! Японці миють цибулю у воді вже 20 років".

Інший користувач зазначив у коментарях, що є ще один спосіб використання води при приготуванні цибулі, який може бути корисним для тих, хто чутливий до неї, оскільки у деяких людей від неї сльозяться очі. "Я чищу багато цибулі, і завжди плачу. Моє рішення - завжди чистити її у воді. Більше ніякого болю".

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти