StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Гріх або забобони: чи можна шити в неділю - відповідь на спірне питання

11 грудня 2023, 16:13оновлено 13 грудня 2023, 00:48
3792
Наші бабусі говорили, що в неділю не можна брати в руки голки і ножиці, адже це нібито великий гріх.
Гріх або забобони: чи можна шити в неділю - відповідь на спірне питання
Чи можна шити в неділю / Колаж: Главред, фото: pexels

Багато людей хоча б раз у своєму житті чули від бабусь про те, що нібито шити і різати в неділю категорично не можна. Хтось прислухається до цієї заборони, а інші вважають, що це лише дурні забобони, які насправді ніяк не впливають на життя.

Главред розібрався, чи можна шити в неділю і на інші церковні свята. Тепер питання про те, гріх це чи ні, буде закрите назавжди.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Втратите здоров'я, а старість прийде раніше: коли і чому не можна дивитись у дзеркало.

відео дня

Чому "заборонено" шити в неділю

Вважається, що в неділю нібито варто відмовитися від усіх турбот. У цей день предки згадували покійних, молилися і каялися. Як говорилося: "Шість днів працюй і роби всякі справи свої, а сьомий є день відпочинку, який присвяти Господу Богу твоєму".

Предки не працювали в цей день, бо саме в неділю Господь воскрес. У цей день прийнято займатися лише найнеобхіднішим.

Чи можна шити в неділю насправді

У Православній церкві України кажуть, що вишивати і шити в неділю можна і це не вважається гріхом. Водночас стверджують, що людям варто відходити від надуманих старих забобонів.

Якщо ви хочете зайнятися шиттям або вишивкою в неділю або в церковне свято, то перед цим краще помолитися. Рукоділля вважається відмінним порятунком від неробства і ліні. Також це стане хорошою терапією для психічного здоров'я. Варто відзначити, що саме лінь вважається одним з гріхів.

Раніше відомий український Мольфар Максим Гордєєв назвав сильний ритуал на виконання бажання. Він переконаний, що просте замовляння слід вимовляти перед сном. Тоді ваше бажання і мрія точно збудуться.

Також Мольфар порадив не тягти бабусині меблі в будинок. Він каже, що такі старі предмети можуть принести біду, проблеми зі здоров'ям. Це також може стати причиною розлучення.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти