StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Міська легенда: для чого раніше засипали цукор у бензобак - справжня причина

14 квітня 2024, 16:05оновлено 16 квітня, 14:41
19408
В минулому столітті вважалось, що додавання цукру до бензобака може поліпшити якість пального. Главред з'ясував, що буде якщо насипати цукор до бензобака.
Міська легенда: для чого раніше засипали цукор у бензобак - справжня причина
Що буде, якщо підсипати цукор у бензобак - поширена помилка / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Хочеш зробити шкоду сусідові - насип йому цукру в паливний бак. У класичній франко-італійській кінокомедії "Роззява" 1965 року з Бурвілем і де Фюнесом у головних ролях один із персонажів так і зробив - спрацювало чудово. Згідно з міськими легендами, цукор у бензобаку - остаточний руйнівник усіх автомобільних двигунів, однак, чи насправді це так?

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві поради для автомобілістів, рекомендуємо наш матеріал: Чому не можна заливати повний бак в авто: відповідь здивує досвідчених водіїв.

Чому до бензобака почали додавати цукор

Міф про додавання цукру в бензобак має досить цікаву історію. У 1930-х роках у Сполучених Штатах поширився чутка, що додавання цукру в бензин може поліпшити якість пального та підвищити продуктивність двигуна. Це вірилося тодішніми водіями, які сподівалися зекономити на витратах пального.

Існувало кілька варіантів, які радили додавати цукор до пального. Деякі запропонували розчиняти цукор у воді та додавати до бензобака, інші радили просто сипати цукор в бензобак. Але незважаючи на поширеність цього міфу, немає наукових доказів, що це може якось покращити якість або продуктивність автомобіля.

Що буде якщо додати цукор до бензобака

Автор YouTube каналу "MaxTheCarGuy" спростував популярний міф про те, що якщо покласти цукор у бензобак автомобіля, то він стане непридатним для використання.

"Поширеною помилкою є те, що поєднання цукру і бензину якимось чином призведе до утворення напівтвердої суміші, яка заб'є паливну магістраль і спричинить зупинку двигуна. Насправді це неправда, оскільки додавання цукру до бензину не призведе до його розчинення. Натомість оскільки цукор важчий за бензин, він буде продовжувати опускатися, поки не досягне дна бензобака. Найгірше, що може статися, - це те, що ви не зможете заправити бензобак до кінця", - наголошує він.

Які проблеми може спричинити додавання цукру до бензобака

Однак, за його словами не варто вважати, що цукор не спричинить інших проблем тільки тому, що він не впливає на паливо у вашому бензобаку.

"Якщо будь-який цукровий розчин проходить через паливний фільтр, є велика ймовірність того, що він засмітиться. Якщо паливний фільтр засмітиться, автомобіль врешті-решт перестане працювати належним чином, оскільки він обмежує кількість пального, яке може потрапити в двигун. Хоча немає жодних гарантій, що це станеться, але це можливо, якщо ваш автомобіль потрапить у яму. Якщо це станеться, частина цукру на дні бака може потрапити у фільтр", - вказує він.

Блогер додає, що чим більше нерівностей проїжджає автомобіль, тим більше цукру потрапляє у паливний фільтр.

"Врешті-решт на паливному фільтрі накопичиться велика кількість частинок цукру, що обмежить кількість палива, яке може потрапити в двигун. На щастя, цукор не повинен впливати на паливопровід", - сказав експерт.

Дивіться відео про те, що буде, якщо підписати цукор до бензобака:

Як очистити бензобак від цукру

Якщо у вашому бензобаку залишився крихітний шматочок цукру, це, мабуть, не буде великою проблемою, зазначає Макс.

"Щоб переконатися, що всі солодкі кристали зникли, вам потрібно лише замінити паливний фільтр раніше, ніж зазвичай. Але вам потрібно буде відвезти машину до кваліфікованого механіка, якщо хтось засипав у ваш бензобак цілий мішок цукру", - зауважує експерт.

При такому масштабі засмічення, вони, мабуть, єдині, хто може очистити ваш бензобак від забруднень.

"Цей процес передбачає зняття бензобака вашого автомобіля і повне очищення його від усього солодкого сміття. Типова вартість цієї послуги становить від 200 до 300 доларів. Навіть якщо це не така вже й велика сума, для тих, хто постраждав від такої поведінки, ця послуга все одно може здатися дороговартісною,"- робить висновок автор відео.

Що робити, якщо вода потрапила в бензобак автомобіля

Один із способів дійсно змусити двигун чужого автомобіля заглохнути - це залити воду в його бензобак.

"Насправді, вода може потрапити в паливну магістраль і потрапити в двигун. Типовий процес внутрішнього згоряння вимагає змішування палива і повітря, а не води і повітря, тому це, очевидно, завадило б йому. Однак це не зруйнує двигун, якщо його вчасно виявити. Власник автомобіля може звернутися до механіка, який просто спорожнить паливний бак, щоб видалити залишки води. Після цього ви будете готові до поїздки, просто додавши в бак свіжого бензину", - резюмує він.

Чому не заводиться машина - основні причини

Машина може не заводитися з різних причин. Однією з найпоширеніших є розряджений акумулятор. Це може статися через тривалу неактивність автомобіля або через проблеми з акумулятором. Інша причина - проблеми з запуском двигуна, що можуть виникнути через несправний стартер або проблеми з системою запалювання. Також можуть бути проблеми з паливною системою, які можуть перешкоджати нормальній роботі двигуна.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти