StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дивно, але геніально: чому в Німеччині не можна прогрівати машину навіть узимку

12 квітня 2024, 14:40оновлено 18 квітня, 10:39
Прогрівання автомобіля перед початком руху може бути корисним для двигуна. Однак, в Німеччині прогрівати двигун заборонено, Главред з'ясував причини.
Дивно, але геніально: чому в Німеччині не можна прогрівати машину навіть узимку
Чому в Німеччині не можна прогрівати машину - дивно, але геніально / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

У холодні зимові місяці особливо великою є спокуса дати двигуну попрацювати вранці, щоб прогріти автомобіль, поки ви готуєтеся до виходу з дому. Однак у Німеччині заборонено прогрівати мотор перед початком руху автомобіля.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві закони та правила в інших країнах світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 1000 євро: чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22:00.

Чому в Німеччині не можна прогрівати машину

Служба зв'язків з громадськістю 52-го винищувального крила авіабази США Шпангдалем зазначає, що параграф 30 німецького закону про дорожній рух передбачає, що слід уникати зайвого шуму та вихлопів від транспортних засобів, так само, як і грюкання дверцятами автомобіля або непотрібне пересування закритим районом, якщо це дратує мешканців.

відео дня

"Залишати двигун працювати на холостому ходу - протизаконно і шкідливо для навколишнього середовища", - йдеться у повідомленні.

За порушення цього закону передбачено штраф. Будь-хто, хто намагається у такий спосіб прогріти салон транспортного засобу або очистити вікна від запотівання чи морозу, має очікувати на штраф. Перше порушення карається штрафом у розмірі €10. Друге і кожне наступне може сягати €5 000.

Крім того, іншими негативними наслідками холостого ходу, окрім високої витрати пального, є скорочення терміну служби двигуна, оскільки в холодних умовах бензин має меншу ймовірність випаровуватися.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві звичаї та закони різних країн Європи та світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 100 євро: чому в Бельгії не можна грати в сніжки.

Це позбавляє мастила важливі компоненти, які допомагають двигуну працювати, а саме циліндри та поршні. Це також означає, що пасажири, які сидять у непрацюючому автомобілі, вдихають більше брудних вихлопних газів, які просочуються в салон.

"Набагато ефективнішим варіантом прогріву автомобіля є система паркового опалення, яка не залежить від працюючого двигуна", - зазначається у програмі інформування військовослужбовців США в Німеччині.

Що відомо про авіабазу Шпангдалем

Авіабаза Шпангдалем (англ. Spangdahlem Air Base, нім. Air Base Spangdahlem) — чинна військово-повітряна база Повітряних сил США, розташована на території Федеративної Республіки Німеччини поруч з містом Шпангдалем, у землі Рейнланд-Пфальц, повідомляє Вікіпедія.

Які ще цікаві правила для автомобілістів є в Німеччині

Рух автобанами Німеччини також має свої особливості. У разі різкого гальмування транспортного засобу водій повинен попередити авто позаду включенням аварійних сигналів, щоб інші машини встигли зреагувати. Таким чином, автомобілі одна за одною їдуть із ввімкненою "аварійкою".

На автобанах заборонено зупинятись на узбіччі, за винятком випадків поломки. Для зупинки та стоянки існують спеціально відведені місця.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти